„HAI HUI în timp”, primul film fantasy pentru copii produs în România după '89

hai-hui_13_of_20.jpg

Au început filmările la prima producţie de acest gen din ultimii 28 de ani
Foto: Click!

“HAI HUI în timp” reprezintă o premieră notabilă pentru industria cinematografică din România care se întoarce cu această ocazie la a produce film fantasy pentru copii, gen care nu a mai fost abordat după 1989.

Proiectul este unul de proporții, promițând, din toate punctele de vedere, să devină un succes memorabil în domeniu și o referință pentru cinematografia românească. Firul acțiunii se concentrează pe un grup de puști care găsesc o metodă inedită de a călători în timp, însă ale căror planuri le sunt permanent amenințate de personajele negative interpretate de tandemul Cotimanis (domnul Detescu) – Spahiu, un fel de Gargamel și Azrael moderni și autohtoni. Producția cinematografică “HAI HUI în timp” s-a regăsit joi, 30 august, în a șasea zi de filmări.

hai-hui_14_of_20.jpg

O serie de actori celebri fac parte din film, printre care Mirela Zeţa, Gabi Spahiu şi Manuela Ciucur
Foto: Click!

Sesiunea a fost desfășurată la cofetăria Morpho din București, echipa care produce filmul urmând să se deplaseze în perioada următoare în diverse locații, respectiv în Deltă, pe Litoral. Constantin Cotimanis, Nuami Dinescu, Cosmin Seleși, Mirela Zeța, Gabi Spahiu, Manuela Ciucur, Ela Prodan, Anca Florescu, Emil Mandanac, Cristian Popa, Ionuț Grama, Mihai Marinescu, Irina Sârbu si Virginia Rogin fac parte din distribuția filmului, regia fiind asigurată de Irina Grigore. Acestora li se adaugă copii: Maya-Maria Stanciu, Sophia Jambori, Tudor Moșul, Cristian Gurlui, David Hrițcu, Ilinca Dinu și Horia Rosoga care au transmis deja că, după premiera filmului, toți puștii din România se vor identifica cu ei.

hai-hui_3_of_20.jpg

Copiii s-au distrat teribil la filmări
Foto: Click!

“În sfârșit se realizează un film fantasy dedicat copiilor din România și mă bucur cu atât mai mult că fac parte din acest proiect deosebit. Sunt convins că va fi un succes pentru cinematografia românească pentru că toți cei angrenați în acest proiect sunt niște profesioniști, iar copiii care vor vedea acest film vor fi încântați să descopere atât puști de vârsta lor cât și actori cunoscuți”, descrie Cosmin Seleși. „Filmul este ceva aparte, este un film vesel, unde se vede bucuria, inocența copiilor și puterea lor de a descoperi, dincolo de realitatea noastră, lucruri fabuloase, care ne ajută și pe noi adulții să retrăim copilăria. Prin intermediul acestui film facem pași în timp și suntem convinși că o să vă placă foarte mult”, a spus Nuami Dinescu. “M-a atras foarte mult acest tip de proiect pentru că susține tinerii și, în special, copiii. E un film cu și despre copiii noștri, despre cum îi creștem și ce se întâmplă cu ei” , a declarat Anca Florescu.

hai-hui_9_of_20.jpg

Cei mici şi-au intrat perfect în roluri
Foto: Click!

“Suntem emoționați pentru că ne dăm seama că este un pariu riscant, dar în același timp foarte frumos pentru că este pentru copii și nu s-a mai făcut niciodată un film fantasy dedicat lor. Nu vreau să devoalez foarte mult din povestea filmului, dar pot să vă spun că acești copii vor călători în timp. Acțiunea se petrece într-un oraș al viitorului, dar nu este București 2018, pentru că nu avem repere de timp, este atemporal, și în care apare un personaj negativ care îi ține pe părinți la muncă toată ziua.

hai-hui_10_of_20.jpg

"Doamna profesoară" nu a avut prea multe probleme la catedră
Foto: Click!

Copiii vor să își salveze părinții și intră în tot felul de aventuri, reușesc să călătorească în timp și totul se termină cu bine”, a povestit Irina Grigore, regizorul producției cinematografice. “Nu putem să vă oferim prea multe spoilere, dar putem să vă asigurăm că acest film va atrage copiii de vârsta noastră și îi va distra foarte mult”, au garantat micii protagoniști ai filmului. “HAI HUI în timp” va putea fi vizionat în cinematografe începând cu primăvara lui 2019. Este o producție independentă, finanțarea fiind asigurată de către Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului și de sponsorizări. 

hai-hui_7_of_20.jpg

“HAI HUI în timp” va putea fi vizionat în cinematografe începând cu primăvara lui 2019.
Foto: Click!
Loading...

Citește și