Aurul comestibil este, de fapt, un E. Ce se întâmplă când îl mănânci

shutterstock-558275752.jpg

Aurul comestibil este mai pur decât cel folosit la bijuterii @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Există o mulţime de motive pentru care oamenii iubesc aurul. Odinioară, bijuteriile confecţionate din acest metal preţios ofereau un anumit statut, astăzi este absolut banal să porţi aceste podoabe. Nu acelaşi lucru se poate spune despre mâncarea, deserturile şi băuturile ornate cu aur, devenit un simbol al opulenţei.

Aurul comestibil este un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Ameriii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175. Este utilizat în gastronomia fină, pentru a decora diverse preparate, antreuri, sushi, foie gras, în patiserie, la deserturi precum pralinele de ciocolată şi îngheţata, dar este folosit şi pentru ornarea unor cocktailuri sofisticate.

Aurul comestibil trebuie să îndeplinească specificaţiile din standardele de siguranţă alimentară. Trebuie să fie pur, pentru a evita orice tip de infecţii sau pericole pentru organism.

Pentru a ajunge la stadiul de foiţă de aur, folosită în alimentaţia publică, aurul suferă un proces mecanic de ciocănire sau de rulare, până ce grosimea sa atinge 0,13 microni (1 micron = 0,001 milimetri).

Citește aici cum este folosit aurul în mâncare și de ce este mai pur, are 23-24 de karate, decât cel folosit la bijuterii.

Loading...
 
 

Citește și

  • La doar câţiva kilometri de Soccer City, stadionul care va găzdui finala de azi, se înalţă un alt punct de referinţă al Johannesburgului, Gold Reef City, un parc de distracţii construit deasupra a ceea ce a fost una dintre cele mai profitabile mine de aur din Africa de Sud.

  • Situaţia ar putea deveni de cacao în următoarele două decenii. Ciocolata ar putea ajunge la fel de scumpă ca aurul, conform mai multor experţi. Aceştia cred că o persoană cu venituri medii nu îşi va mai permite să-şi cumpere o tabletă de ciocolată decât cu mari eforturi financiare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1