Adevărul despre Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an: Un truc de PR pentru a vinde vacanţe

shutterstock-1792789729.jpg

Cea mai deprimantă zi din an se bazează pe o formulă matematică @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

A treia zi de luni din ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi din an şi a fost numită Blue Monday. Anul acesta, Blue Monday este pe 18 ianuarie şi, oricât de popular a devenit acest concept în ultimii ani, nu avem niciun motiv temeinic să credem că această zi va fi mai proastă decât altele sau că ne va afecta sănătatea psihică.

În 2005, psihologul Cliff Arnall din Marea Britanie a găsit o formulă pentru a identifica cea mai deprimantă zi din an. Astfel, acesta a ajuns la concluzia ca a treia zi de luni din ianuarie este cea în care nefericirea atinge cote maxime.

Pentru a ajunge la acest rezultat, a creat o adevărată formulă matematică, pentru care a luat în calcul mai mulţi factori: zilele scurse de la Crăciun, datoriile acumulate după cheltuielile de Sărbători, condiţiile meteorologice, încălcarea obiectivelor stabilite pentru noul an (începererea unei diete, renunţarea la fumat sau alcool etc.). Toţi aceşti factori cumulaţi conduc către cea mai deprimantă zi din an, potrivit lui Arnall. Însă această formulă nu are nicio bază ştiinţifică, după cum însuşi autorul ei a declarat peste ani de zile.

Citește aici cine a avut de profitat de pe urma Blue Monday.

Loading...
 
 

Citește și

  • blue monday 2019

    Luni, 21 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului 2019. Acest "titlu" este dat celei de-a treia zi de luni din ianuarie, încă din 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică pentru a calcula cea mai tristă zi din an.