Vizante şi-a luat ţeapă de la TVR: «Statul m-a batjocorit şi acum îmi cere şi banii pe care nu mi i-a dat»

Anul trecut, Televiziunea Română voia să dea lovitura cu emisiunea "Fabrica de staruri", realizată cu Prime TV din Republica Moldova. Unul dintre prezentatori a fost Marius Florea Vizante, care nici până acum nu a primit banii cuveniţi.

Într-un interviu pentru pagiandemedia.ro, actorul îşi prezintă cazul demn de teatrul absurdului.

"M-au căutat să prezint emisiunea Fabrica de staruri, cu Nicu Alifantis și Andrei Gheorghe. Mi s-a părut o propunere decentă. Ca să urgenteze, chipurile, lucrurile, toate contractele s-au derulat prin firma paralelă numită TVR Media.

Ulterior am constatat că TVR Media nu a mai reușit să emită un contract, de iure, valabil în fața legii cu TVR. Au fost 12 ediții transmise în direct de la Chișinău, deci o muncă titanică și cheltuială de timp și efort. Am început fiecare să săpăm pe căi paralele încercând să ne obținem banii.

Am acționat TVR Media în judecată. Pentru asta trebuie să emitem facturi. Facturile la 90 de zile de la data emiterii trebuie să producă TVA. Eu cum să dau TVA-ul la stat când eu nu am încasat banii? Sumele nu sunt nici mari și nici foarte mici, dar nu am acești bani. Nici măcar nu am cerut mult, am cerut un preț sub nivelul pieței", a declarat Vizante.

El a spus că, până acum, a fost ignorat atât de Andi Lăzescu, fostul preşedinte al TVR, cât şi de Claudiu Săftoiu, actual şef.

"Oricât ai fi de bună credință, a trecut mai bine de un an. Eu am tot stornat facturile. Dacă emiți factură și au trecut 90 de zile de la data emiterii se presupune că ai încasat și trebuie să plătești TVA-ul. Aici cercul se închide. Statul m-a luat, m-a batjocorit și acum îmi cere și banii pe care nu mi i-a dat. Ceea ce frizează absurdul și deja nu se mai poate. Este peste puterile mele", a conchis actorul.