VIDEO EXCLUSIV A dansat la Opera Naţională, iar acum are o scoală de balet unică în România

CLIIMA20140606_0008_1.jpg

Roxana Dinu, Bucharest City Ballet
Citeste tot despre: 

E frumoasă foc și înnebuneşti când o vezi pe poante, dar cu ea nu e de joacă! Roxana Dinu este o balerină desăvârşită și o profesoară dedicată, care scoate untul din tine. A dansat 4 ani la Opera Naţională, a fost plecată în turnee şi concursuri prin lume, are diplome peste diplome, iar acum are o şcoală de balet, unde îşi împarte experienţa printr-o serie de cursuri şi tehnici de predare diferite faţă de cele româneşti.

Click!: Cu ce se diferențiază școala ta de celelalte?

Roxana Dinu: La școala mea de dans, Bucharest City Ballet, am implementat un nou gen de curs adresat adulţilor şi anume "Body Ballet", care momentan nu există în România şi nu este practicat în nicio şcoală de la noi. În plus, luăm în considerare că fiecare copil este înzestrat de natură cu har și potențial. Descoperim, dezvoltăm și promovăm potențialul oricărui copil. Programul educațional este adaptat criteriilor internaționale de excelență în educație, o programă nouă și un mediu de formare armonios, primitor, modern amenajat și cu profesori dedicați.

Click!: În ce constă "Body Balet"?

Roxana Dinu: Aceste cursuri sunt structurate folosind tehnici de balet clasic, combinate cu exerciții de forță, rezistență și mobilitate. Tehnica dezvoltă o schiță perfectă a corpului, postura, mușchii tonifiați și alungirea fibrelor musculare. Nu este nevoie de experiența anterioară în balet, dans sau sport. Baletul vă eliberează de stres, permițându-vă libertatea de a vă exprima prin mișcare.

Roxana Vancea susține școala de dans a celei mai bune prietene.

Click!: Ce presupune să ai o școală de balet? Aproximativ cât ai investit în ea?

Roxana Dinu: În primul rând, ca să deschizi o şcoală de balet, trebuie să ai bani, ca pentru orice. Fără câteva mii de euro pentru care am muncit din greu, nu aş fi reuşit. Apoi, o şcoală presupune să fii pedagog, ceea ce eu am reuşit prin intermediul liceului şi facultăţii. În continuare, trebuie să ai o experienţă completă în domeniu, un spaţiu necesar pentru sălile de curs, cu oglinzi şi bara pentru balet, vestiare, respectiv un loc pentru aşteptare.

Click!: Cum ţi-a venit ideea să-ţi deschizi o şcoală de balet?

Roxana Dinu: Mi-am dorit foarte mult ca în Bucureşti să mai existe o şcoală cu nivel ridicat de predare, unde să le pot oferi elevilor condiţiile necesare pentru a face performanţă şi şansa de a evolua. De aseamenea, am vrut să pot împărtăşi toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în anii de studiu, cu elevii mei.

Click!: Căror categorii de vârstă se adresează cursurile și câți cursanți ai?

Roxana Dinu: Cursurile se adresează atât copiilor cu vârste de la 3 ani în sus, cat şi adulților. Deja s-au înscris 40 de cursanţi, ţinând cont că deschiderea a fost pe 1 iunie.

Click!: Câte grupe ai la școală?

Roxana Dinu: Am 4 grupe pe zi, iar grupele diferă în funcţie de tipul cursului, vârsta şi nivelul de pregătire al cursantului. O grupa este formată din maximum 10 copii, iar cea de adulţi, din 6 cursanţi, pentru a-mi oferi posibilitatea de a mă ocupa îndeaproape de fiecare în parte. De asemenea, ţin şi cursuri intensive individuale.

Click!: Povestește-mi despre categoriile de cursuri.

Roxana Dinu: În cadrul Bucharest City Ballet, avem cursuri de Balet, Dans Modern pentru copii, Dans Contemporan, respectiv Body Ballet. De asemenea, oferim cursuri speciale atât pentru cei care vor să îşi pregătească admiterea în licee de specialitate, cât şi pentru participarea la concursuri naţionale şi internaţionale.

Click!: Ce le promiți elevilor tăi?
Roxana Dinu: Elevilor le promit dedicația mea completă și că îi voi ajuta să ajungă acolo unde își doresc.


Click! spune

Tânăra profă de balet are 23 de ani, iar primele ei ore de balet au fost la frageda vârstă de 3 ani. "În 2008 am primit ‚Diploma pentru mici ambasadori ai culturii românești în lume', iar în 2009, am fost finalista celui mai important concurs mondial de balet, YAGP (Youth America Grand Prix n.r.), de la New York, unde am primit o bursă la Londra. Apoi, am fost olimpică națională timp de 4 ani consecutivi (2007, 2008, 2009, 2010, n.r.), fiind răsplătită cu 'Diploma de excelență pentru palmaresul realizat în domeniul educației și poziția de excelență deținută în galeria de olimpici ai școlii românești', între timp, fiind și colaboratoare a Operei Naționale din București și angajată la Opera Comică pentru Copii. Am urmat Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția ‘Coregrafie', iar acum sunt anul IV la Facultatea de Drept și mă pregătesc pentru licență", a povestit Roxana Dinu pentru Click!

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1