VIDEO Ei sunt vocile personajelor din desene animate

Pentru a reprezenta cât mai bine timbrul original al personajelor animate, în desenele animate sunt folosite vocile unor actori de valoare, cântăreţi sau vedete tv. Mihaela Rădulescu, Dani Oţil, Virgil Ianţu, Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel sunt doar câteva vedete autohtone, care au acceptat să dubleze vocea personajelor din desenele animate.

Arşinel, Ursul Baloo în «Cartea Junglei»

Alexandru Arşinel şi-a înscris participarea în patru producţii animate pentru copii. Mai întâi a dublat cu vocea sa, Micul John în „Robin Hood". Au urmat Ursul Baloo din „Cartea Junglei" şi „Cartea Junglei 2", apoi Şeriful, în filmul „Mașini" și „Mașini 2". Cea mai recentă colaborare a actorului cu vocea din desenele pentru copii a fost atunci când l-a interpretat maestrul Auguste Gusteau, în filmul „Ratatouille".

Mihaela Rădulescu, o pisică, iar Dani Oţil un hamster
Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil au avut împreună mai mutle colaborări în televiziune, însă au lucrat cot la cot şi în lumea cinematografiei. În 2009, cei doi au apărut împreună în filmul „Ostrovul meu", în regia Mihaelei Rădulescu.

Filmul a fost comandat de cea mai mai mare organizatie ecologica de pe planeta, WWF. În acelaşi an, Mihaela şi Dani şi-au împrumutat vocile pentru a da viaţă personajelor din desenele animate 3D. Ei au realizat dublajul unor personaje din animaţia „Bolt". În urma unui casting riguros, Mihaela a câştigat vocea pisicii maidaneze Mitens şi Dani pe cea a hamsterului Rhyno.

Corina Dănilă, maşina SallyCorina Dănilă a fost aleasă în urma unui casting să interpreteze maşinuţa Sally Carrera din filmul „Maşini".  Interesată să aibă în palmares şi o astfel de experienţă, Corina a acceptat pe loc, însă nu înainte de a studia maşina cu pricina. „A trebuit să studiez mimica maşinii, a fost foarte interesant să fac acest rol.

Colaborarea cu o echipă atât de profesionistă ca cea de la Pixar e foarte interesantă", a spus vedeta despre această experienţă. Ea spune că ar mai face asta, dacă i s-ar mai oferi ocazia.

Ianţu, super căţelul BoltVirgil Ianţu a cochetat şi el cu desenele animate, pentru care şi-a împrumutat vocea. Vocea vedetei poate fi ascultată în filmul de animaţie 3D „Bolt", care a venit în România în 2008. Ianţu şi-a înregistrat vocea pentru rolul unui supercăţel care, în încercarea de a-şi salva stăpâna răpită, trece prin tot felul de aventuri. În varianta americană, vocea căţeluşului este dublată de John Travolta.

Aurelian Temişan, lordul MacintoshAurelian Temişan a dublat, în versiunea română a desenului animat, „Neînfricată", vocea pentru lordul Macintosh. Cântăreţul este aici înţepat, indignat şi lider de clan.

Actorul a întâmpinat ceva dificultăţi. „Problema interpretării personajului meu a fost registrul în care a trebuit să vorbesc. Uneori trebuia chiar să urlu", a declarat cântăreţul. Cu toate acestea, el şi-a înregistrat replicile în numai două ore, şi asta fără să fi văzut în prealabil filmul original.

Alina Chinie, «Neînfricata» prinţesă Merida


Alina Chinie, „Veveriţa roşcată" de la „Happy Hour", a dat glas prinţesei Rapunzel, în varianta dublată a animaţiei „Tangled - O poveste încâlcită", dar şi-a împrumuta vocea şi Prinţesei Merida, protagonista animaţiei „Neînfricata".Distribuţia de voci româneşti pentru varianta dublată a animaţiei „Brave" („Neînfricată", n.r.) este completată de Luminiţa Gheorghiu, Aurelian Temişan şi Anca Sigartău. „Veveriţa roşcată e o prinţesă adolescentină, încăpăţânată şi un arcaş foarte bun.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1