VIDEO Cezar va reprezenta România la Eurovision

Seară incendiară, emoţii şi competiţie strânsă, în finala naţională Eurovision de sâmbătă. Cel care a ieşit învingător şi care va reprezenta România la competiţia internaţională din Suedia este Cezar, cu piesa „It’s my life”. Din cei 12 concurenţi, pe locul doi a ieşit Electric Fence, iar pe locul 3 Luminiţa Anghel.

„Îi respect pe toţi concurenţii, m-au inspirat piesele lor. Dar aşa a vrut Dumnezeu, să câştig eu, şi o persoană importantă din viaţa mea, acolo sus, tatăl meu, mă iubeşte. Vă mulţumesc şi voi cânta pentru voi şi în Suedia”, a declarat cu lacrimi în ochi, imediat după anunţarea câştigătorului, Cezar.

Clasamentul a fost realizat atât de juriu, cât şi de public, în proporţie egală. Favoritul publicului a fost Cezar, care a obţinut 12 puncte, urmat de Casa Presei cu 10 puncte şi de Luminiţa Anghel cu 8 puncte.

Cu Cezar ne vom mai întâlni în semifinala internaţională de pe 16 mai, la Malmo, Suedia, finala competiţiei urmând să aibă loc pe 18 mai.

Cezar s-a născut în România, într-o familie de muzicieni. S-a remarcat prin talentul său muzical, terminând cu brio liceul de muzică CARMEN SYLVA din Ploieşti. La 20 ani şi-a descoperit timbrul unic şi special. A terminat cu nota maximă secţia canto clasic la Conservatorul G.Verdi, din Milano, una dintre cele mai importante şcoli de muzică din lume.

A câştigat peste 10 premii internaţionale la cele mai importante concursuri de canto de la: Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai importante săli şi teatre din lume. În decembrie 2012, a decis să abordeze genul pop- opera, îmbinând opera şi popul, într-un concept inovativ şi original pe plan mondial.

Pentru anul 2013, Cezar are în plan două colaborari internaţionale de mare anvergură, alături de Andrea Bocelli şi Angela Gheorghiu, urmând să lanseze un single scris special pentru el de legenda muzicii electronice, Vangelis.

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1