VIDEO Ce s-a întâmplat cu cei mai buni elevi din «Şcoala Vedetelor»

«Şcoala vedetelor», una dintre cele mai apreciate emisiuni ale anilor '90 de la TVR, în producţia lui Titus Munteanu, a generat unele dintre cele mai apreciate talente în showbizul din România. Dintre toţi cei care s-au perindat pe la emisiune, există câţiva artişti şi nume în TV care şi-au prelungit succesul până azi.

Călin GoiaCălin a fost una dintre cele mai apreciate apariţii la «Şcoala Vedetelor» şi ca dovadă a acestui lucru stă faptul că în ziua de azi este solistul uneia dintre cele mai apreciate formaţii din România, Voltaj. Ce-i drept, imaginea lui s-a schimbat din anii '90 încoace având în vedere că la vremea respectivă avea plete.

În 1998, după promovarea de la Şcoala Vedetelor, Călin a devenit solist la Voltaj şi doar la un an după aceea trupa a câştigat trofeul "Microfonul de aur" pentru cel mai bun album rock. De atunci, Călin Goia şi Voltaj sunt în continuă ascensiune.Adrian DespotAdrian Desopt s-a făcut remarcat aproape imediat la Şcoala Vedetelor. Vocea lui puternică şi influenţele rock ale melodiilor pe care le cânta aducându-i renume în acea perioadă în care muzica rock era foarte consumată în România. După Şcoala Vedetelro, Adi Despot a devenit solist al faimoasei trupe Viţa de Vie iar primul album pe care l-au lansat împreună a fost «Rahova». Cu Despot la voce, trupa Viţa de Vie devine una dintre cele mai apreciate din România, având în vedere sunetul occidental adoptat. Trupa lui Despot continuă să susţină concerte live având deja un public dedicat.
Călin GeambaşuCălin Geambaşu a făcut primii paşi în cariera de muzician şi compozitor la «Şcoala Vedetelor» unde s-a remarcat ca un adevărat profesionist în muzică. S-a ridicat repede şi alături de regretata Mălina Olinescu, colegă de-a sa de la Şcoala Vedetelor, care a decedat pe data de 12 decembrie 2011, a obţinut în 1996 premiul al III-lea la Festivalul Naţional de Muzică Românească „Mamaia”, la secţiunea „interpretare”.

După aceea Geambaşu a activat o perioadă în trupa No Coment ca apoi să renunţe la proiect şi să plece în Germania unde a colaborat cu formaţia tatălui său, Petre Geambaşu. În prezent, Călin Geambaşu este implicat în multe proiecte muzicale de succes.NadineNadine avut şi ea una dintre cele mai apreciate apariţii la Şcoala Vedetelor de unde a debutat într-o carieră de invidiat. Nadine (nume real Nadine Emilie Voindrouh) a debutat în 1995 la TVR cu „Şcoala Vedetelor" avându-l ca mentor pe Titus Munteanu. Din 1998, a realizat emisiunile „Banc Show", „Trăieşte vara cu Nadine", „Nadine Show", „Sex cu Nadine". În muzică s-a remarcat cu mai multe albume solo, precum „Unde eşti", „Fericirea ta", „Prima iubire". Totodată, a avut apariţii şi într-o serie de filme, precum „After" (2011), „Gunheavy" (2008), „Oblivion 2: Blacklash" (1996), „Oblivion" (1994).

Într-un interviu din 2011 a vorbit despre experienţa pe care a trăit-o în Marea Britanie şi America, cupă ce a decis să părăsească ţara în 2003.

«Am plecat în 2003, am stat aproape un an la Londra şi vreo şase ani şi jumătate în America. Am revenit în România în 2009. A fost un pariu cu mine, am vrut să schimb punctul de referinţă. Eu - viaţă, eu - profesie, eu - viitor. Aveam nevoie de perspectivă, toate se întâmplau mult prea aproape de mine, eram mult prea bruiată, pentru că mi-am început cariera în adolescenţă şi n-am apucat să-mi fac nişte repere clare. Meseria asta este una în care oamenii îşi dau prea mult cu părerea despre tine, despre cum ar trebui să fii, cum ar trebui să arăţi. La un moment dat, începi să crezi şi te deformezi. Am simţit acest lucru atât prin calitatea vieţii, cât şi prin calitatea aspiraţiilor mele la viitor»
, spunea Nadine. În prezent, mulatra cochetează din nou cu actoria şi îşi conitinuă cariera muzicală.Diana MunteanuDiana Munteanu a luat calea televiziunii, după «Şcoala Vedetelor». A fost prezentatoare la posturile muzicale MCM şi MTV, apoi a devenit realizatoare/prezentatoare la Antena 2.

Kitty CepragaCristina (Kitty) Cepraga a ajuns VJ la postul MTV după Şcoala Vedetelor. Totodată, a participat la multe prezentări de modă şi a cochetat cu actoria, alegând chiar la un moment dat să plece în Italia pentru a-şi urma visul. După destul de multă vreme a reuşit să capete renume în Peninsulă, fiind una dintre actriţele românce solicitate cel mai des.

VIDEO