VIDEO: Aşa a intrat Huidu pe contrasens! RECONSTITUIRE CLICK!

Citeste tot despre: 

Curba în care prezentatorul de televiziune Şerban Huidu a intrat pe contrasens este una destul de dificilă în care trebuie să intri cu viteză redusă. Asta e concluzia pilotului de raliuri Daniel Onoriu, care a încercat să găsească o explicaţie pentru accidentul de duminică, în care au murit trei oameni.

La prima vedere, curba de la Timişul de Sus, în care s-a produs tragicul accident de la sfârşitul săptămânii trecute, pare una în care nu ţi se poate întâmpla nimic, dacă respecţi semnele de circulaţie.

Însă, dacă încerci să intri în viraj cu o viteză mai mare, iar pe jos e umed, se poate întâmpla o nenorocire.

Asta e părerea pilotului Daniel Onoriu, care a făcut reconstituirea accidentului împreună cu un reporter Click!.

„Virajul în care a intrat Şerban Huidu nu este unul de foarte mare viteză, este unul deschis, care la un moment dat închide, dar nu-ţi dai seama din cauza unui brad care maschează curba.

Poţi intra pe contrasens, pentru că nu vezi ce urmează. Având în vedere că avea anvelope de vară, şi cum în ziua aceea a nins, nu a mai avut aderenţă şi a ieşit în decor", ne-a explicat Onoriu.

În termeni tehnici, de raliu, virajul a fost descris ca „dreapta 4, închide 3". La raliu, virajele sunt notate de la 1 la 6, 1 fiind cel mai strâns, iar 6, cel care poate fi luat în viteză.

Pilotul spune că „virajul poate fi abordat, în condiţii optime, cu 70-80 km/h pe intrare, dar în interiorul lui eşti obligat să frânezi până la 40-50 km/h.

Semnele de circulaţie atenţionau că virajul este unul strâns, în care trebuie să frânezi". De asemenea, Onoriu nu exclude faptul că Şerban Huidu ar fi derapat.

Mercedes-ul  a lovit în plin Dacia, care s-a răsturnat de două ori

„E foarte posibil să fi derapat din cauză că nu avea cau­ciucuri de iarnă. Poţi avea orice fel de maşină. Dacă nu ai anvelope potrivite, e normal să derapezi şi să ieşi în decor.

Dar, în curba asta, mai mult decât să respecţi restricţiile de viteză şi semnele de circulaţie nu ai ce să faci", ne-a explicat Daniel Onoriu.

Concluziile trase de pilot sunt că virajul strâns şi viteza neadaptată la condiţiile meteo au dus la un derapaj, în urma căruia maşina lui Huidu a intrat pe contrasens.

Curba vine imediat după o linie dreaptă, în coborâre. Maşina accelerează de la sine

Înainte de curbă, pe asfalt, există marcaje care te atenţionează să reduci viteza

Bradul de pe partea dreaptă a curbei maschează lungimea virajului

Daniel Onoriu, pilot: "Virajul este mai strâns decât crezi când intri în el"


Click! spune:

Trei morţi, în accidentul de duminică. Accidentul a avut loc în localitatea Timişul de Sus. Mercedes-ul lui Huidu a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un Logan care circula regulamentar.

Toţi cei trei ocupanţi ai Daciei au murit. Prezentatorul tv riscă până la opt ani de închisoare, acesta fiind deja pus sub urmărire penală.

URMĂREŞTE video MAI JOS!

Huidu, aşteptat vineri la Parchetul Braşov

Huidu se va prezenta vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov pentru a i se aduce la cunoştinţă în mod oficial învinuirile.

Expertiza tehnică a maşinii. În următoarea perioadă va fi desemnat şi un specialist de la Corpul Experţilor de pe lângă Tribunalul Braşov care va face expertiza tehnică a maşinii, expertiză care va stabili viteza cu care a circulat maşina condusă de Huidu.

Apărătorii lui Huidu îşi pot desemna un expert consilier sau pot cere o expertiză independentă.

Se vor mai audia martori, dacă vor mai apărea. Până acum, în afară de familia Huidu, au mai fost audiate opt persoane.

Alte teste şi expertize. În funcţie de probele existente la dosar se mai poate dispune efectuarea de teste şi expertize, dacă este cazul.

Procurorii stabilesc vinovăţia/nevinovăţia. În final, procurorii trebuie să decidă dacă Huidu este vinovat de accident.

Dacă este considerat responsabil, se va întocmi un rechizitoriu şi Huidu va fi trimis în judecată.

Dacă se va considera că nu este vinovat atunci se va dispune scoaterea de sub urmărire penală.

Garbiş, condus pe ultimul drum


Ioan Garbiş a fost condus, ieri, pe ultimul drum, de către rude şi prieteni. Bărbatul a fost înmormânat în cimitirul care aparţine Bisericii Greceşti din centrul Braşovului.

Familia Huidu şi postul de televiziune Prima TV au trimis câte o coroană de flori, prin care şi-au exprimat regretul pentru cele întâmplate.

Huidu a dat bani rudelor victimelor

Avocatul lui Şerban Huidu a confirmat faptul că familia Huidu a oferit sprijin financiar familiilor îndoliate.

Familia lui Ştefan Balog a acceptat ajutorul oferit.

„Am luat legătura cu aparţinătorii familiilor. Unii au acceptat suma de bani pe care a oferit-o familia Huidu.

Altul a spus că va purta discuţii cu noi după încheierea ceremoniei de înmormântare.

Acest ajutor este doar ceva de început. Şerban Huidu este profund marcat de tragedie", a declarat Ioan Mânjină.

Şi Daniel Onoriu a fost în comă după un accident grav: «Un an nu am avut reflexe»

Pilotul încearcă, însă, să facă o legătură între accidentul lui Şerban Huidu şi cu cel prin care a trecut în 2006.

„Eu am fost lovit la cap foarte tare, în urma unui accident cu motocicleta, am stat 9 zile în comă şi multe săptămâni la recuperare.

Timp de un an de zile nu mai aveam reflexe, de nici un fel. Mergeam cu maşina cu viteză mică, 30-40 km/h, şi simţeam că merg cu viteza luminii.

Nici un medic nu mi-a spus atunci tu nu ai voie să conduci şi nici un poliţist nu mi-a bătut la uşă să-mi ceară permisul.

M-am recuperat după un an, dar cu ajutorul psihologilor. Huidu a avut cam aceeaşi lovitură", spune Onoriu.

Şoferii încalcă des regulile

În zona unde s-a produs accidentul, majoritatea şoferilor nu respectă regulile de circulaţie şi nici viteza legală.

Fac depăşiri periculoase


Având în vedere că înainte de curba cu pricina este o coborâre unde e permisă depăşirea, mulţi şoferi apasă pedala de acceleraţie sau chiar intră în depăşiri, dar se retrag pe banda lor pe linia continuă, aproape în curbă.

Taie curba


Unii conducători auto, care erau la volanul unor dubiţe de marfă sau chiar camioane, au tăiat curba. Astfel, cei care veneau dinspre Predeal erau nevoiţi să se apropie de marginea drumului pentru a evita un impact.

Depăşesc axul drumului


Pe mulţi dintre şoferii care au intrat în curbă dinspre Braşov, adică din sensul în care duminică circula Dacia Logan, i-am surprins depăşind linia continua. Astfel, aceştia se apropiau periculos de mult de maşinile care veneau din sensul opus.

Mai citeşte şi:

Tatăl lui Huidu: Am fost surprins că el era la volan. În perioada asta a avut şofer

În faţa Mercedesului lui Huidu era maşina cumnatei sale

Acestea sunt piesele ce au rămas la locul accidentului produs de Şerban Huidu!