Victor Ciutacu părăseşte Antena 3 pentru RTV: «E oportunitatea mea, e riscul meu»

Vedeta Antena 3 a dat vestea pe blogul personal: pleacă de la Antena 3 la România TV.

Victor Ciutacu susţine că decizia îi aparţine în totalitate şi că nu e vorba de certuri cu patronatul. "Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la tv), părăsesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva. Nu e nici un scandal.

Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea“, a continuat Ciutacu.

Mai mult dect atât, jurnalistul a încercat să explice exact care au fost motivele pentru care a decis să facă o astfel de schimbare în carieră şi a subliniat că la mijloc nu se află decât dorinţa sa de a-şi face meseria.

„Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oară când o iau de la zero. Mă voi vedea zilnic şi cu oameni care mă detestă. Nu mă interesează. Nu mă intimidează nici prezumtivele reacţii publice. Nu vreau dovezi de iubire. Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relaţii cu publicul. Acel public care va alege să urmărească emisiunile mele. Sunt conştient de riscurile de imagine şi de carieră. Da-s băiat ambiţios“, a mai spus el.

„Am luat decizia de a părăsi trustul Intact şi de a renunţa la «Jurnalul Naţional» după ce am primit mai multe propuneri de la România TV, unde voi prezenta o emisiune, cu teme, preponderent, politice. Nu m-a deranjat nimic la trustul Intact, ei s-au purtat exemplar, mă duc să-mi fac treaba indiferent de afinităţile politice“, a declarat Victor Ciutacu pentru „Adevărul“.

REACŢIA LUI MIRCEA BADEA

Prietenul şi colegul lui Victor Ciutacu, Mircea badea, a avut o reacţie demnă de luat în seamă.

La foarte scurt timp după ce Victor Ciutacu şi-a anunţat încetarea colaborării cu Trustul Intact, Mircea badea a publicat pe blogul personal câteva cuvinte cu privire la decizia jurnalistului.