Vanghelie despre vizita la Washington: «M-a căutat primarul pe Facebook şi Twiter»

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat vineri seară, la Realitatea TV, că a primit o invitaţie de la primarul Washington-ului, iar scopul vizitei sale este de a  «capacita» personalităţi şi investitori americani să vină în România.

«Am o invitaţie de la primarul de la Washington. Cred că este o chestie normală între primari. M-a căutat pe Twitter, m-a căutat pe Facebook, poate să vrea să fie prieten cu mine, de ce nu?», a glumit social-democratul despre fostul ambasador american în Insulele Seychelles, Richard W. Carlson.

«Dacă sună într-un anumit fel că primarul de la Washington invită un primar de la Bucureşti, de ce nu ar suna, şi că domnul Obama l-ar invita pe Băsescu, la fel?», a adăugat primarul sectorului 5.

El a precizat că lucrează la acest «proiect» de un an de zile, adăugând că nu a fost niciodată interesat să se plimbe «doar aşa, ca idiotu'» în afara ţării .

«Deci nu m-a chemat cineva şi mi-a zis «Hai, Vanghelie! Vrei să te plimbi şi tu pân' la Washington?» Eu nu am făcut parte dintre cei care am fost interesat de a mă plimba pe-afară, doar aşa, ca idiotu', să mă duc să mă plimb să văd un stat.

N-am timp nici măcar pe banii mei personali să mă duc şi nici în concedii n-am fost plecat, pentru că n-am avut timp», a explicat el.

În continuare, Marian Vanghelie a afirmat că au existat mai multe întâlniri înainte de punerea la punct a vizitei. «Prima întâlnire a fost, aşa.., pozitivă. A doua întâlnire pot să zic că a fost constructivă. Cred că a treia întâlnire care am avut-o, i-am capacitat.

Nu ştiu, prin felul meu... Să ştiţi că există oameni care sunt foarte pregătiţi profesional în diplomaţie şi există oameni care au carismă şi ştiu să capaciteze într-o negociere anumite lucruri. Pot să capacitez oamenii. Relaţiile umane sunt cele mai importante», a dezvăluit primarul sectorului 5.

În opinia lui, astfel de vizite reprezintă adevărate lecţii: «Eu cred că putem să luăm lecţii în foarte multe privinţe. Eu nu mă duc acolo să le povestesc experienţa mea ca primar de sector.

Sunt interesat să invit şi foarte multe personalităţi aici în România şi o să vedeţi dacă sunt bun, nu sunt bun.

Următorul an mă voi prezenta ca atare, dacă am reuşit această vizită ca lumea şi m-am prezentat ca lumea şi îi capacitez pe oameni să-i aducem încoace... Încercăm să schimbăm unele lucruri, ca în Washington, la Sectorul 5», a mai spus Vanghelie.

Întrebat cum poate comunica bine dacă nu ştie limba engleză, primarul sectorului 5 a spus că acest lucru nu reprezintă un impediment. «M-am uitat şi eu de curiozitate pe gugăl ăsta, goagăl, cum vreţi dvs. Deci în istoria tuturor conducătorilor... deci au ştiut sau n-au ştiut limba, întotdeauna se pleacă cu un translator. Nu vă fie teamă, că înţeleg, nu sunt pe dinafara lucrurilor», a dat el asigurări.

Social-democratul a susţinut că va avea întâlniri cu congresmeni, cu reprezentanţi ai administraţiei locale, inclusiv cu «şeful zonei metropolitane», cu membri ai regiilor de transporturi şi de apă.

«Să văd şi eu de ce americanii sunt mai proşti ca noi şi n-au vrut să le privatizeze. Poate sunt mai proşti ca noi, americanii», a spus el, ironic.

Citeşte întreg articolul pe adevarul.ro

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1