Scandal la EUROVISION! Reacţia TVR pentru nota 0 a Luminiţei Anghel!

Nota pe care Luminiţa Anghel, cea care a reprezentat România la Eurovision în 2005 şi a luat locul 3, a sâtrnit controverse puternice în showbiz-ul din România.

Reacţiile au apărut după ce unul din membri juriului, Ştefan Naftanăilă, nu i-a dat nici măcar un punct.

"Eu am luat locul 3 în 2005, cum să fiu de zero puncte? El are ceva cu mine şi şi-a dorit să plece Cezar în Suedia. Eu nu sunt un artist de nota zero", a spus Luminiţa, cu lacrimi în ochi, după ce a văzut notele juriului.


După aceea, TVR a remis un comunicat de presă în care a fost dată o explicaţie a felului în care a acţionat juriul în finala pentru preselecţia de la Eurovision.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română, juriul de specialitate al finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision a fost compus din Ştefan Naftanailă, realizator Radio România, Mihai Ogăşanu, compozitor, regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul Eduard Cârcotă, compozitorul Andrei Tudor, artista Crina Mardare şi preşedintele juriului, compozitorul George Natsis.

Membrii juriului au felicitat toţi concurenţii, dar şi echipa TVR, pentru spectacolul Eurovision 2013.

Doi membri ai juriului au ţinut să explice votul lor. "Am ţinut cont că România participă la un concurs internaţional de muzică al anului 2013", a afirmat Crina Mardare, iar Ştefan Naftanailă, singurul care nu a acordat niciun punct piesei "Unique", a Luminiţei Anghel, şi-a motivat alegerile astfel: "Am votat ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

La rândul său, Dan Manoliu, manager de proiect, a precizat: "Echipa care a realizat Eurovisionul în acest an a avut un singur scop: ca toţi interpreţii să fie mulţumiţi de condiţiile create de TVR. A fost o surpriză pentru mine votul lui Ştefan Naftanailă, care este un profesionist al radioului public, dar criteriile după care a votat îi aparţin în totalitate. Le mulţumesc prezentatorilor, care pentru noi, cu toate că sunt patru mari vedete, s-au supus unui program extrem de dur şi au făcut faţă cu brio provocării de a prezenta selecţia naţională. Cezar Ouatu, prin vocea sa, aşezată de compoziţia lui Cristian Faur, nu are decât două opţiuni: să ducă România în finală şi apoi foarte sus".

Cezar a câştigat finala Eurovision România 2013, după ce a obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, în show-ul transmis sâmbătă, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro şi www.eurovision.tv.

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1