Războiul televiziunilor

În războiul audienţelor, televiziunile apelează la orice tip de strategie pentru a atrage cât mai mulţi telespectatori. De pildă, Antena 1 a schimbat ziua de difuzare a emisiunii „Te cunosc de undeva” pentru a nu se mai suprapune cu „Vocea României”. De săptămâna aceasta, emisiunea va putea fi urmărită miercurea, de la ora 20.30.

Televiziunile se folosesc de orice modalitate au la îndemână pentru a-şi devansa adversarii.  Timp de două sezoane, „Vocea României" a fost difuzată în fiecare marţi, de la ora 20.30, interval în care pe Kanal D rula serialul „Suleyman Magnificul".

Chiar dacă „Vocea" era urmărită în medie de peste 1.200.000 de telespectatori, iar serialul turcesc de doar 900.000, se pare că aceste cifre nu au fost suficiente pentru PRO TV. Oficialii postului din bd. Pache Protopopescu au decis să schimbe ziua de difuzare.

Din sezonul al treilea, emisiunea-concurs poate fi vizionată în fiecare sâmbătă, de la aceeaşi oră. Mutarea PRO TV a defavorizat, însă, Antena 1, care difuza pe acelaşi tronson orar „Te cunosc de undeva", tot o emisiune de divertisment. Nici înainte de a se lupta direct cu „Vocea", producţia Antenei 1 nu depăşea 800.000 de telespectori în medie, dar acest lucru nu i-a permis să facă faţă PRO TV. Ceea ce a impus măsuri de urgenţă.

Horia Brenciu, Loredana, Smiley şi Marius Moga jurizează “Vocea României”, care e lider de audienţă

Pentru a se asigura că „Vocea României" nu mai reprezintă un pericol pentru audienţa lor, conducerea Antenei 1 a decis ca emisiunea „Te cunosc de undeva" să fie difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20.30. Petrişor Obae, editor la paginademedia.ro, a explicat, pentru Click!, cum stă întreaga situaţie.

„Cifrele de audienţă arată că, de când a început «Vocea României», «Te cunosc de undeva» a trecut pe locul al doilea. Până la debutul talent-show-ului de pe PRO TV, Antena 1 era lider de audienţă sâmbăta seara.

Pe de altă parte, emisiunea de miercuri, «Totul e permis», nu a reuşit să se impună pe prima poziţie, aşa că Antena 1 a decis să salveze măcar audienţa uneia dintre cele două zile", a declarat jurnalistul. „Te cunosc de undeva" nu va avea nici miercurea o luptă prea uşoară de dus. Principalul adversar rămâne PRO TV, care difuzează pe acelaşi tronson orar „Serviciul Român de Comedie". Nici telenovela „Îngeri pierduţi", de la ACASĂ, „Cronica Cârcotaşilor" de la PRIMA TV sau „Jumătatea mea ştie" de la Kanal D nu sunt nişte adversari de trecut cu vederea.

Diferenţe mari de audiență între trusturi

Pe 28 septembrie, în sâmbăta când a debutat cel de-al treilea sezon al talent-showului de la PRO TV, Antena 1 a transmis un meci de fotbal. De săptămâna imediat următoare, a început să se vadă diferenţa.

Pe 12 octombrie, „Te cunosc de undeva" avea o medie de 725.000 de telespectatori pe minut în mediul urban, în timp ce „Vocea României" ţinea cu ochii pe PRO TV 1.257.000 telespectatori pe minut. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 19 octombrie, când Antena 1 avea 683.000 de telespectatori pe minut, faţă de 1.288.000 ai PRO TV-ului, tot din mediul urban.

EXCLUSIV Pepe a câştigat şi noul sezon «Te cunosc de undeva!»

Mişcarea Pro TV care va afecta serialul «Suleyman Magnificul». Ce mutări se fac în grila de toamnă