"Poliţist, adjectiv" - cele mai multe premii la Gala Best Film Fest 2010

Citeste tot despre: 

Filmul "Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, a primit, vineri seară, în cadrul Galei Best Film Fest, care a avut loc la Cinema Studio din capitală, Premiul pentru cel mai bun film românesc al anului 2009.

"Poliţist, adjectiv" i-a adus lui Porumboiu şi Premiul pentru cel mai bun regizor, iar actorului Dragoş Bucur distincţia de "cel mai bun actor într-un film românesc".

"Problema cu publicul român care nu vine la filmele româneşti este, de fapt, o falsă problemă. Noi facem filme care ne interesează şi care interesează acea parte de public care vede filmul ca o artă, nu ca un loc unde sparge seminţe", a declarat Porumboiu, după ce şi-a primit distincţiile.

El le-a făcut celor prezenţi şi o mărturisire, aceea că speră să facă un alt film cât mai curând.

Vezi şi:

Maria Dinulescu, cea mai bună actriţă într-un film românesc
"Amintiri din Epoca de Aur - partea I", filmul cu cele mai mari încasări


Corneliu Porumboiu şi-a primit premiul pentru cel mai bun film de la Eugen Şerbănescu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

"Anul trecut a fost unul fast pentru cinematografia românească. Anul acesta vom aduce 15 premiere cinematografice, pentru că asta este o parte din strategia CNC, de a mări producţia de film", a spus Şerbănescu.

Citeşte şi:

Dragoş Bucur: «Filmam cu pompa de insulină pe mine»