Pamela face o bunătate de dulciuri libaneze

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Contrar aparenţelor, Simona Traşcă, 32 de ani, nu este nici pe departe genul de blondă căreia să-i fie teamă ca nu cumva să-şi strice vreo unghie în bucătărie. Ea găteşte ori de câte ori are ocazia şi, mai nou, a încercat şi câteva reţete libaneze. Dulciurile sunt preferatele ei şi îi ies de minune!

Simona Traşcă, cunoscută în showbizz drept Pamela de România, a fost timp de cinci ani şi jumătate măritată cu consulul Libanului la Chişinău.

Pune la fiert laptele cu smântâna

simeon stalpnicul png

Pe atunci, blonda intra rar prin bucătărie, doar ca să inspecteze delicatesele libaneze făcute de angajaţii soţului. A prins însă de atunci gustul mâncărurilor libaneze, pe care le savurează de fiecare dată.

Compoziţia bine închegată se pune la răcit

simeon stalpnicul png

Mai nou, însă, ea a învăţat să şi prepare singură un desert tradiţional de te lingi pe degete, denumit Ashta. Zilele trecute, blonda a intrat în bucătăria restaurantului cu specific libanez Al Wady, din zona Piaţa Romană, şi a gătit special pentru cititorii Click! deliciosul desert.

Ornează crema cu banane şi presară fistic

simeon stalpnicul png

A pus laptele şi smântâna la fiert, a adăugat amidon, apă de flori şi apă de trandafiri, iar după ce compoziţia s-a răcit a ornat-o cu banane şi a presărat fistic. Dintre toate operaţiunile, descojitul bananei i-a ieşit cel mai bine.

Crema e delicioasă şi ca umplutură pentru clătite

simeon stalpnicul png

„Am învăţat să gătesc mâncare libaneză aici, la restaurant. Cât am fost măritată, nu ştiam mare lucru. Ashta e desertul meu preferat. E răcoritor şi nici nu îngraşă", a declarat blonda pentru Click!

Reţetă «Ashta»

Ingrediente: (pentru 5 porţii) 1 litru lapte, 250 ml ­smântână dulce, 50 ml apă de flori, 50 ml apă de trandafiri, 80 g amidon, banane, fistic, miere.

Preparare. Se fierbe laptele cu smântâna la foc potrivit până dă în clocot. Se adaugă apa de flori şi apa de trandafiri, apoi amidonul, după ce a fost încorporat separat cu puţină apă. Se amestecă bine compoziţia ca să nu se prindă, până se întăreşte. Se ia de pe foc şi se varsă într-o tavă, apoi se pune la rece la frigider. După ce se răceşte, se pune pe farfurie şi se ornează cu banane tăiate rondele. La final se toarnă miere şi se presară fistic.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net