Mirela Stelea: «Îmi place să mănânc, nu să gătesc»

Citeste tot despre: 

Designerul Mirela Stelea recunoaşte că este „certată cu bucătăria". Foarte rar i se întâmplă să gătească mai mult decât un mic dejun. De-aia s-au inventat restaurantele şi firmele de cattering. Nici pe soţul ei, fostul fotbalist Bogdan Stelea, nu-l deranjează. Amândoi ajung prea târziu seara, acasă.

„Pe cât de mult îmi place să mănânc, pe atât de puţin îmi place să gătesc. Să stai două ore în bucătărie, apoi să mănânci în 10-15 minute, după care mai trebuie să speli şi vasele, mi se pare prea mult, în condiţiile în care trebuie să mă concentrez pe activitatea mea profesională. Din fericire, suntem un cuplu modern, nu punem mare accent pe acest lucru şi nu avem nicio problemă cu mâncatul în oraş. Oricum, ajung destul de târziu acasă şi atunci prefer să merg la sala de sport, lucru pe care îl face în acelaşi timp şi soţul meu. Deja, când ne întoarcem, se face târziu, iar gătitul este ultimul lucru la care mă gândesc", mărturiseşte Mirela Stelea.

Cu toate acestea, mănâncă foarte sănătos. Nu sare niciodată peste micul dejun, din care nu-i lipseşte iaurtul bio cu miere, nucă, cereale şi fructe uscate sau ouăle proaspete, iar la final, înainte de cafea, mănâncă şi o banană. La prânz sunt de bază supele şi ciorbele, la care adaugă o salată grecească, bulgărească sau cu somon. Cel puţin o dată pe săptămână consumă carbohidraţi şi atunci se răsfaţă cu o porţie de paste. Pâine nu prea mănâncă.

„După 30 de ani, am renunţat cam 80% să mai mănânc pâine, iar atunci când o fac este fie la micul dejun, la ouă, la salata de vinete sau la alte mâncăruri care nu pot fi mâncate fără pâine. Însă aleg de fiecare dată pâine integrală". Seara mănâncă destul de puţin şi niciodată după ora 21.00, iar în timpul zilei nu lasă să treacă mai mult de două ore fără să ronţăie ceva. „Fie două pătrăţele de ciocolată neagră care este nelipsită din casă sau din poşeta mea, fie un fruct", mai spune Mirela.
Diete nu a ţinut niciodată. Singurul lucru pe care îl face este să mănânce sănătos. Şi dacă vreodată îi e poftă de ceva, nu se abţine, dar nici nu termină tot din farfurie. Pentru ea, secretul siluetei constă în a mânca totul cu măsură.

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1