INTERVIU EXCLUSIV Mihaela Rădulescu: «Îmi voi lua şi bunica la Maratonul din 2014»

Vedeta de 44 de ani este din nou în România, unde a participat la conferinţa de presă pentru proiectul „Wings for Life World Run", un maraton care va avea loc anul viitor, pe 4 mai 2014.

Mihaela Rădulescu e unul dintre ambasadori locali "Wings for Life World Run", alături de Toma Coconea şi Andrei Roşu, cu care va lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume.

Ei vor alerga pentru cei care nu pot şi astfel vor ajuta la îndeplinirea obiectivului "Wings for Life"- să găsească un remediu împotriva traumatismelor coloanei vertebrale. George Baltă, fost rugbyst, care se confruntă astazi cu aceasta problemă şi se afla intr-un scaun cu rotile din 2006 s-a alăturat şi el proiectului Wings for Life World Run Romania. Iată ce ne-a povestit Mihaela Rpdulescu în interviul următor:

Click: Ce v-a făcut să vă alăturaţi proiectului - „Wings for life for run"?

Mihaela Rădulescu: Chiar dacă alergatul nu este tocmai sportul meu preferat, îmi voi strânge familia şi prietenii şi vom fi cu toţii la start pentru că numai împreună putem grăbi procesul de cercetare şi să ajutăm cât putem la găsirea unui remediu împotriva traumatismelor coloanei vertebrale. De ce m-a atras ideea acestui proiect? Şi faptul că se lucrează în echipă, pentru că întotdeauna mi-a plăcut să lucrez alături de oameni de treabă. Şi am nişte oameni foarte buni în jurul meu! Este important să fim cât mai mulţi la linia de start şi să îi convingem şi pe prieteni, vecini sau rude. Am să încerc să o conving şi pe bunica mea, care are 90 de ani, să participle la acest eveniment maraton. Sper doar să fie sănătoasă şi să poate să vină şi ea anul viitor. Sper ca la acest maraton să fie mii de oameni.

Click!: Cât timp faceţi sport pe zi?
Mihaela Rădulescu: Cel puţin jumătate de oră, în fiecare dimineaţă zilnic. Să zicem că am un program personalizat. Gimnastică şi alte exerciţii de mobilitate şi streching dar nu pot să trăiesc fără ele.

Aveţi sală de sport acasă?
Nu, nu am avut niciodată şi nu îmi place ideea de sport. Nu am abonament la o sală de sport, pur şi simplu fac sport oriunde. Chiar dacă mă aflu la Monaco sau oriunde aş fi, îmi găsesc timp. Nu am nicio problemă cu locul unde fac sport atâta timp cât o fac. Nu îmi trebuie abonamente la săli scumpe sau aparaturi speciale pentru mişcare.

Sunteţi atentă la ce mâncaţi?
Sunt destul de gourmandă şi moldoveancă pe deasupra, imi e foarte greu să ţin nişte diete draconice. Recunosc, când vin în România şi trec pe la mama şi nu mănânc o chiftea, am trecut degeaba. În rest, încerc să mănânc cât pot de sănătos, nu mi plac dietele şi nu ştiu să le ţin. Îmi plac mâncărurile româneşti. În ciorbe şi supe aş da iama în ele şi le gătesc, doar sunt moldoveancă. Nu ne lasă să ieşim din Moldova fără să ştim să gătim.

Evenimentul va avea loc pe 4 Mai 2014!

Pe 4 Mai 2014, ora 13:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din peste 40 de locatii de pe 5 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

La Bucuresti startul se va da in zona Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 - DN3A, pe ruta Bucuresti - Fetesti.

Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei "masini oficiale de finis", fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Se estimeaza ca 3,000,000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie - majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.
Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot inscrie pana pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, va asiguram ca 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.

Alergand la acest eveniment, nu numai ca vei fi parte dintr-un eveniment global cu adevarat revolutionar, dar vei ajuta la gasirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

www.wingsforlifeworldrun.com
Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1