INTERVIU Diana Roman: «Dacă prind o zi liberă, stau şi nu fac nimic»

Visele se pot împlini, dacă lupţi cu adevărat pentru ele. Diana Roman, actriţa care îi dă viaţă Simonei în telenovela "Îngeri pierduţi", ce va fi difuzată din 9 septembrie la postul tv ACASĂ, şi-a dorit încă de mică să devină actriţă.

Tatăl, regizor de renume în Râmnicu Vâlcea, a luat-o cu el printre actori, iar la 5 ani, micuţa Diana îşi făcea debutul pe scenă, alături de Valentin Teodosiu. Tot teatrul a fost cel care i-a adus şi marea iubire, un coleg de facultate.

Diana, ai unul dintre rolurile principale din telenovela "Îngeri pierduţi". Cum a început relaţia ta cu teatrul?

Am copilărit în teatru, printre actori, costume, decoruri, regizori. Tata lucrează în domeniu, aşa că locul îmi era mai familiar decât propria casă. Şi cum îmi era mai greu să mă mut acolo, am zis că mă fac actriţă. Ştiam că asta vreau să fac, actorie, iar când mergeam la teatru parcă trăiam odată cu cei de pe scenă.

Cum ai ajuns să faci parte din acest proiect? Cât de greu ţi-a fost să intri în rolul Simonei?

Am fost chemată la casting, am dat o probă, după care am fost rechemată şi, în urma unei zile lungi cu mai multe probe, am fost anunţată că am primit rolul Simonei. Mi-a fost mai greu la început, dar ne-am împrietenit repede. Personajul şi felul în care a fost gândit şi construit mi-a permis să mă joc foarte mult şi să trăiesc situaţii pe care nu cred că le-aş întâlni vreodată în viaţă. Simona este o tânără care, din cauza unor împrejurări nefericite, face anumite lucruri care nu sunt tocmai de lăudat.

A fost recent la Costineşti şi s-a dat cu tiroliana

CLIIMA20130823_0095_1.jpg

«Îmi doresc trei copii, două fetiţe şi un băieţel» (Fotografii: Arhiva Personală/Pro Tv)

Cum arată o zi de muncă din viaţa ta?

În timpul filmărilor mă trezeam pe la 6 dimineaţa. Ajungeam în faţa platoului şi de acolo se producea magia. Nici nu-mi dădeam seama când trecea timpul şi se încheia ziua. M-am simţit extraordinar la filmări.

Mai ai timp liber? Ce îţi place să faci când nu trebuie să munceşti?

Dacă prind o zi liberă după o perioadă aglomerată, pur şi simplu stau acasă şi nu fac nimic. E incredibil cum ajungi să te bucuri ş i să apreciezi o zi în care pur şi simplu îţi permiţi luxul de a sta degeaba şi a nu face nimic. Sper ca în curând să am curajul să-mi închid şi telefonul într-una din zilele acestea "speciale".

Cariera ta e în plină ascensiune, dar cum stai cu viaţa privată? A reuşit cineva să-ţi fure inima?

Da. Iubitul meu este actor ca şi mine, ne-am cunoscut pe holurile facultăţii. M-au atras ochii lui şi faptul că, deşi părea un tip foarte dur şi inabordabil la început, am simţit că este un băiat deosebit.

În costum popular,într-o piesă de teatru

CLIIMA20130823_0094_1.jpg

«Îmi doresc trei copii, două fetiţe şi un băieţel» (Fotografii: Arhiva Personală/Pro Tv)

Care e cel mai frumos gest pe care l-a făcut pentru tine?

Un tatuaj cu iniţiala mea. Şi mi-a dat pantofii lui şi a mers desculţ prin Centrul Vechi pentru că ai mei îmi făcuseră bătături şi nu mai puteam să merg.

Îţi doreşti o familie? Ce calităţi trebuie să aibă un bărbat pentru a te convinge să fii soţia lui?

E suficient să mă ceară. Dacă simt că el merită, accept. Trebuie însă să aibă simţul umorului, credinţă în Dumnezeu, să fie inteligent, sincer, devotat şi frumos. şi să iubească copiii. Îmi doresc trei copii, dacă se poate. Două fetiţe şi un băieţel.

Împreună cu fratele ei, Adrian Traian

CLIIMA20130823_0096_1.jpg

«Îmi doresc trei copii, două fetiţe şi un băieţel» (Fotografii: Arhiva Personală/Pro Tv)

Dincolo de o familie şi copii, ce-ţi mai doreşti de la viaţă?

Să reuşesc şi eu să  îi emoţionez  pe alţii aşa cum şi alţi mari actori au reuşit de-a lungul vremii să mă emoţioneze şi să-mi transmită stări greu de descris şi de uitat. Sunt fericită şi mă bucur de toate provocările şi lucrurile frumoase de care am parte şi încep, uşor-uşor, să-mi câştig independenţa şi să-mi îndeplinesc visurile şi planurile.

Diana are doar 22 de ani, dar poate fi oricând un exemplu pentru cei din jur. Vorbeşte cu entuziasm despre visurile ei şi cu multă modestie despre realizările de până acum, care nu sunt deloc puţine.

- S-a născut la 27 martie 1991, la Slatina, dar a copilărit în Râmnicu Vâlcea;
- Mama ei, Claudia, este economist, iar tatăl, Adrian - regizor şi director al Teatrului "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea;
- Mai are un frate, Adrian Traian;
- A absolvit Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea şi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti;
- Cel mai frumos cadou primit este o pereche de role de la părinţi: "Aveam şase ani. Eram fascinată de ele";
- A debutat pe scenă la doar cinci ani, dar tatăl ei nu a încurajat-o niciodată să se facă actriţă;
- În prezent, joacă împreună cu Dan Bordeianu în piesa "Interviu";
- Ar face un film cu Ashton Kutcher sau cu Jack Nicholson;
- Piesele ei de teatru preferate sunt "Căsătoria" și "Inimă de câine", ambele în regia lui Yuri Kordonsky;
- Filmele care îi plac cel mai mult sunt "Lost in Translation" şi "Moartea domnului Lăzărescu". Îi admiră foarte mult pe regizorii Nae Caranfil și Martin Scorsese;
- Îi place să facă curăţenie, pentru că o relaxează şi găteşte foarte bine;
- Felul ei de mâncare preferat e şniţel cu cartofi piure;
- Concediul ideal pentru ea este în insula Corfu;
- Cel mai mare regret al ei e că nu are voce: "Nu pot să cânt".

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1