Gogoaşe a slăbit 11 kg în două luni

Citeste tot despre: 

Constantin Zamfirescu, sau Zumzu, cum îl ştiu prietenii, a încercat, de-a lungul vieţii lui, tot felul de diete de slăbit. Chiar dacă dădeau rezultate, pe moment, în scurt timp revenea la greutatea iniţială. Metabolismul e de vină, spune actorul din „Trăsniţii" (Prima TV), pentru că e genul care se îngraşă şi "din aer". Din decembrie, însă, a început o nouă dietă şi a slăbit până acum 11 kg. Este convins că nu o să le mai pună la loc. Iată de ce.

Gogoaşe a intrat în programul „Ajutor! Vreau să slăbesc!" şi a apelat la specialiştii emisiunii de la Prima TV, un nutriţionist şi un antrenor.

Pentru că au avut un „client" cuminte şi ascultător, cei doi au făcut minuni. În doar două luni, Zumzu a dat jos 11 kg. „Aveam 112 kg, acum am 101 kg şi mi-am propus să ajung la 88 kg. În dietele pe care le-am ţinut înainte, nu făceam sport şi mă încăpăţânam să slăbesc rapid. Dar nu e bine aşa. Ideal este să slăbeşti cam 130 de grame pe zi, adică 4 kg pe lună. Dacă slăbeşti mai mult, stresezi organismul, iar la cea mai mică eroare,te îngraşi din nou", spune actorul, care a avut în anii trecuţi 115 kg. Pe lângă sport, acum a adoptat o serie de schimbări în alimentaţie.

Aprilie 2012- 115 kilograme


 Înainte nu mânca dimineaţa, acum e masa cea mai importantă a zilei, când îşi face un bol de salată cu multe legume.

Sertarul de pâine era prietenul lui, acum consumă doar câte o felie-două de pâine făcută în casă, din făină integrală.

A renunţat la zahăr, acum nu îşi mai îndulceşte ceaiul şi cafeaua.

Înainte ciugulea între mese, făcea combinaţii proaste între alimente şi mânca oricând îi era foame, inclusiv la 11-12 noaptea, ceea ce era „crimă şi pedeapsă". Acum stă cu ochii pe ceas şi şi-a făcut un program de masă, reuşind să intre într-un ritm.

Face sport minimum 5 zile pe săptămână, de la două ore şi jumătate în sus.

80% din alimentaţia lui este compusă din fructe şi legume. Carne mai rar, şi atunci doar de pui şi de peşte. La ouă a renunţat, o perioadă, din cauza colesterolului care i-a ieşit mărit.

„Eu şi înainte mâncam multe fructe şi legume. Acum am devenit puţin mai organizat şi fac sport. Spre exemplu, nu sunt pofticios, mă pot stăpâni uşor. Doar la fructe poftesc. Dulciurile nici nu-mi plac. Şi pot să spun că fiul meu de 9 ani mănâncă mai mult decât mine. El are arderi foarte mari. Eu nu am", explică Zumzu. Din acest motiv, dieta nu e un chin pentru el. Îi e uşor să o ţină şi nu se va opri aici. Culmea, chiar îi place meniul şi nu s-a săturat de salată. Va slăbi mai mult, iar dieta aceasta va deveni un stil de viaţă. Cel puţin aşa promite simpaticul actor.

Uite ce mănâncă într-o zi


Dimineaţa: un bol de salată

După 3 ore: un fruct nu foarte dulce

La prânz: proteine. Asta înseamnă carne de peşte sau de pui, cu o salată verde sau o legumă uşoară

După 3 ore: nişte nuci sau seminţe. Gogoaşe ne recomandă nuca de cocos care este, spune el, „grăsimea care toacă grăsimi, un fruct extraordinar de bun pentru sănătate".

Seara: un ceai verde cu nişte cereale simple sau o salată uşoară, fără oţet. Această ultimă masă nu o ia mai târziu de ora 18.30 - 19.00.

Face salată în culorile curcubeului


Dacă înainte salata lui Constantin Zamfirescu era compusă din roşii şi piper, acum e mult mai complexă. Conţine roşii, ardei gras, morcov ras, conopidă crudă, dovlecel crud, salată verde, măsline, ciuperci crude, puţină zeamă de lămâie, ulei de măsline, seminţe (de dovleac, floarea soarelui, cânepă decorticată).

Salata trebuie să fie în culorile curcubeului ca să conţină toate vitaminele şi mineralele de care avem nevoie. Sfatul pe care vi-l dă Zumzu este să vă echipaţi cu un cuţit care să taie bine. „Dacă stai mai mult de 5 minute să tai legumele şi să-ţi faci salata, renunţi".