Gianina Corondan spune adevărul despre concedierea de la TVR!

Gianina Corondan a vorbit într-un recent interviu despre motivele pentru care a fost disponibilizată de la Televiziunea Română, alături de alţi colegi de breaslă.

Explicaţia dată pentru Paginademedia.ro, Gianina menţionează că modul îm care a decurs procesul de selecţie de la TVR nu a fost profesionist şi a criticat deciziile televiziunii publice.

“Nicăieri în Europa selectarea de personal nu s-a făcut de o manieră așa de primitivă, ca abordare și credibilitate. Concursul nu a filtrat nici pe departe creativitatea, talentul, priceperea și capacitatea de comunicare cu publicul – esențiale pentru un profesionist de televiziune.

Să vă dau un exemplu de întrebare din testul grilă, menit să selecteze profesioniștii din corpul editorial: “În ce an a fost înființată televiziunea națională?”

Și acum eu vă întreb: oare asta trebuie să știe un realizator de emisiuni, în relația lui cu telespectatorii, pentru a rămâne în TVR? Răspunsurile la astfel de întrebări îl legitimează pe el ca bun profesionist? I-ar procura un loc de muncă într-o televiziune competitivă și dinamică?”
a spus Gianina, pentru sursa citată.

Mai mult decât atât, ea a recunoscut că decizia de a fi disponibilizată nu are nicio legătură cu performanţele ei profesionale.

"Mă aflu pe lista de disponibilizați nu pentru că nu am trecut testele, ci pentru ca eu nu m-am prezentat la selecție, în cunoștintă de cauză. Regulamentul spunea că cei care nu se vor prezenta vor fi incluși în mod automat pe lista celor disponibilizați. Mi-am asumat alegerea, deși cunosteam consecintele. Si nu am fost singura" a continuat vedeta.

Interviu intergal, aici.