FOTO VIDEO Nae Lăzărescu, plâns de colegi şi de admiratori pe ultimul drum

Cel puţin 500 de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la îndrăgitul actor Nae Lăzărescu, care a fost înmormântat sâmbătă după-amiază în Cimitirul Nordic din Focşani.

Văduva actorului, actriţa Marcela Avram, originară din Focşani, a fost cea care a insistat ca Nae Lăzărescu să fie înhumat în urbea de pe Milcov,  alături de părinţii ei, decedaţi cu mai mulţi ani în urmă.

Alături, pe ultimul drum, i-au fost alături bunii prieteni şi colegi de scenă Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel

Cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al artistului a fost primit în jurul orei 11.20, cu aplauze,  la biserica „Sf. Ioan Botezătorul" din centrul oraşului, lacaş de cult unde nu se organizează, de regulă, slujbe de înmormântare.

Sute de oameni l-au primit la biserică în ropote de aplauze

Ultima astfel de slujbă a fost oficiată anul trecut, în vară, pentru preotul martir Tudor Marin, ucis de un bolnav psihic chiar în biserică. Slujba a fost oficiată de trei preoţi din oraş. La ceremonia religioasă nu au venit prea mulţi actori.


Soţia lui Nae, Marcela Avram, şi-a mascat faţa plânsă cu o pereche de ochelari de soare

Doar partenerul său de scenă, Vasile Muraru, directorul Teatrului „Constantin Tănase", Alexandru Arşinel, şi câţiva artişti din tânăra generaţie. Nu au lipsit nici reprezentanţii autorităţilor locale. Ulterior, la ora 14.00, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Nordic.

La cimitir, aleea spre mormântul lui Nae Lăzărescu a fost presărată cu flori

Aleea principală a cimitirului a fost pavată de rude cu sute de flori, peste care a trecut sicriul actorului, purtat de militarii Garnizoanei Focşani. Datorită faptului că Nae Lăzărescu a fost sublocotenent în rezervă, a fost înmormântat cu onoruri militare.

Familia a dorit ca ceremonia să fie una discretă, cei prezenţi fiind, astfel, rezervaţi în declaraţii. „Dumnezeu să-l ierte, să-i înalţe sufletul şi să-l primească cu aceeaşi bucurie cu care v-a distrat el pe voi!", a spus actorul Vasile Muraru.

La fel de discret, Alexandru Arşinel a plecat de la cimitir fără să dea nicio declaraţie.

Îndurerată, Marcela Avram, văduva artistului, a fost impresionată de puhoiul de lume care a venit să-şi ia rămas bun de la Nae Lăzărescu. „Aţi văzut oamenii cum au venit la el, ce amintire frumoasă îi păstrează? Au fost zeci de mii de oameni pe care i-a făcut el să zâmbească. Eu îl voi păstra mereu în suflet", a fost scurta declaraţie pe care a făcut-o Marcela Avram.

Eugen Cristea: «Avea un cuvânt bun pentru fiecare»

Actorul Eugen Cristea nu a fost ieri la înmormântarea lui Nae Lăzărescu. „Nu-mi plac înmormântările, dacă s-ar putea n-aş merge nici la a mea", explică el. Îşi aminteşte însă cu drag de prietenul şi colegul lui, trecut în nefiinţă.

„Avea un cuvânt bun pentru fiecare şi era mereu cu zâmbetul pe buze. De min  e făcea mişto, îmi zicea că nu vrea să aibă de-a face cu un măgăruş (n.r. vizavi de emisiunea sa, «Feriţi-vă de măgăruş»). Îmi amintesc că, pe la începutul anului, ne-am întâlnit la o masă. N-am reuşit să mâncăm nimic pentru că am râs încontinuu. El era o instituţie comică în sine, va lăsa un gol imens în lumea teatrului", spune Eugen Cristea.