FOTO EXCLUSIV Necazurile cu banii au doborât-o pe Dida Drăgan!

CLIIMA20140524_0047_1.jpg

Dida Dragan a stat în ultimii ani departe de luminile rampei (foto Click!)

Cunoscuta interpretă Dida Dragan a stat în ultimii ani departe de luminile rampei. Solista a rărit apariţiile tv, poate şi din cauză că problemele pe care le are cu banii au devenit serioase. Fotoreporterii Click! au surprins-o recent pe stradă, iar solista pare de-a dreptul copleşită.

Dida Drăgan (67 de ani) s-a retras brusc din viaţa muzicală şi s-a făcut nevăzută. Ultima ei apariţie publică a avut legătură cu finala naţională Eurovision din 2010, când artista a fost printre juraţii care au audiat piesele la preselecţie. Săptămâna trecută, fotoreporterii Click! au reuşit să surprindă fotografii rare cu solista, care pare copleşită de griji. Dida Drăgan a fost fotografiată în timp ce se întorcea de la cumpărături.Artista a apucat de o sacoşă şi s-a dus spre intrarea casei sale din zona Dorobanţi. În urma ei, şoferul a venit cu restul plaselor, ce păreau mult mai grele. Faţa îi era acoperită cu ochelari imenşi, de soare, încercând parcă să treacă nevăzută, ştiut fiind faptul că în permanenţă a preferat să trăiască discret. Retragerea artistei din viaţa publică poate avea o legătură cu drama prin care trece cântăreaţa.

În 2005, marea artistă Dida Drăgan a făcut un împrumut serios de 500.000 euro, pentru a-şi deschide două afaceri, una în domeniul vestimentar, iar alta în cel imobiliar. Criza i-a dat planurile peste cap, afacerile nu au mers aşa cum şi-a dorit, iar veniturile au început să se micşoreze, astfel încât plata creditului a devenit o povară.

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, doamna muzicii româneşti nu mai face parte nici din Consiliul de Administraţie al TVR, de unde lua un venit lunar de cel puţin 2.500 de lei."Pentru Dida, parcă problemele nu se mai termină. A rămas în urmă cu nişte rate şi nu ştie ce să mai facă. Datoriile la bănci au băgat-o în depresie. Noroc cu apropiaţii care o iubesc şi vor să-i ridice moralul. Ei fac eforturi să-i ţină moralul ridicat", ne-a spus, sub protecţia anonimatului, o colegă de-a interpretei.

"Dida are mari probleme cu banii. Nu mai face faţă cu creditul. Ea speră, totuşi, în ajutorul unei rude de peste hotare", ne-a mai mărturisit un alt apropiat al acesteia.

A debutat la Bucureşti în 1971Dida Drăgan s-a născut pe 14 septembrie 1946 în Jugureni, jud. Dâmbovița. A absolvit Școala Populară de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu. Și-a făcut debutul la Concursul de interpretare București '71, obținând premiul I. Anul următor obține locul I la Festivalul Mamaia, la secțiunea Interpretare.

În anul 1974, la Dresda obține premiul pentru cel mai bun solist al festivalului și premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste" de Petre Magdin. Apoi, în 1975 obține premiul special "Cupa Intercontinentală" la concursul „Cupa Europei" de la Knokke, Belgia.

Câștigă 15 ediții ale emisiunii „Schlager Studio" din Germania, editează discuri la Amiga Records și este solicitată să cânte în Berlinul de Vest. Face turnee în Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, URSS, Belgia, Danemarca, Japonia. A fost supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc".

A lansat numeroase șalagăre: „Voi, anotimpuri", „Un fir de iarbă", "Pleacă iar cocorii",  "Să ocrotim copacii înfloriți",  "Nu pleca",  "Unde ești?" . Ultimul album, "Mi-e dor de ochii tăi", l-a lansat în 2002.