FOTO EXCLUSIV Loredana Groza: «Oricine poate cânta şi nimeni nu cântă fals, ci neantrenat»

CLIIMA20140602_0223_1.jpg

Loredana Groza, fiica ei Elena Buncea şi Lucia Ciobotaru, profesoara şcolii de muzică WonderStudio. FOTO: Dorin Constanda

Diva muzicii pop româneşti pregăteşte de câţiva ani un proiect pe care şi-l doreşte de când s-a lansat, iar astăzi l-a pus pentru prima oară pe roate şi i-a dat drumul la vale. Loredana Groza şi-a deschis o şcoală de muzică, unde oricine poate învăţa să cânte, mai ales după ce i se demonstrează anatomic că se poate, printr-o tehnică specială.

Loredana Groza (43 de ani) îşi vede visul cu proprii ochi! Una dintre sălile de spectacol de la Stejarii Country Club, din Bucureşti, a izbucnit în cântece datorită vocilor talentate pe care diva le pregăteşte pentru şcoala ei de muzică, WonderStudio.

"Sunt numai un zâmbet pentru că, în sfărşit, am putut să văd cam cum va arata o lecţie predată la şcoala mea de muzică. Ce-i drept, Lucia Ciobotaru (ex-Direcţia 5, n.r.), profa de la WonderStudio, a ţinut doar un seminar. Aşa vor arăta cursurile ţinute aici, la Stejarii Country Club, în regimul unei şcoli de vară, până la toamnă, când ne vom muta în locaţia nouă, din zona Aviaţiei, unde vom începe munca adevărată", a mărturisit Loredana.

CLIIMA20140602_0225_1.jpg

Lucia Ciobotaru (ex-Direcţia 5). FOTO: Dorin Constanda

"Tehnica Vocală Completă" (CVT) este o metodă care dovedeşte că arta cântatului nu ţine neapărat de o zestre cu care ne putem naşte sau nu, ci mai degrabă de antrenament. "Cu ajutorul materialelor foto/video pe care le-a adus Lucia, am putut oferi tuturor demonstraţii anatomice clare despre faptul că oricine poate cânta şi nimeni nu cântă fals, ci neantrenat", a explicat Loredana pentru Click!

CVT a apărut în urma experienţei de aproximativ 25 de ani, a cântăreţei şi cercetătoarei vocale de origine daneză Cathrine Sadolin. Însă, despre "Tehnica Vocală Completă" s-a vorbit pentru prima oară în anul 1991, într-un video cu caracter educativ şi anume „Rough, ready and able".