Florin Zamfirescu, concediat abuziv de la Teatrul Odeon: «M-a jignit profund»

CLIIMA20140413_0055_1.jpg

Florin Zamfirescu a împlinit 65 de ani. (Foto: Sever Gheorghe)

Încă o supărare pe Florin Zamfirescu! După patru decenii de activitate pe scena Teatrului Odeon, actorul a avut parte de un adevărat şoc. Directoarea Dorina Lazăr l-a concediat cu trei luni înainte de vârsta pensionării. „M-au chemat ca pe portari la secretariat şi mi-au azvârlit o hârtie”, a declarat maestrul, pentru Click!

Într-un interviu acordat pentru Lorena Lupu, pe blogul acestei, actorul a dezvăluit că s-a simţit cu adevărat jignit de modul în care a fost anunţat că nu mai face parte din echipa Teatrului Odeon, când la doar câteva luni înainte i se spuse că e singura vedetă de acolo. 

"Tristeţea şi incertitudinea mea apar din faptul că nu mai sunt actor al Odeonului. Asta prin bunăvoinţa doamnei Dorina Lazăr. Dumneaei mi-a dat un SMS, când ne-am întâlnit la televiziune, iar eu m-am rezumat s-o salut: ‚Tu nu ai dreptul să fii supărat pe mine'.

Probabil că, în viziunea domniei-sale, n-aş avea dreptul să mă supăr, orice mi s-ar face! Imaginează-ţi cum e să fii chemat la birou - nu la director, ci la secretariat - şi să ţi se pună în mână un dosărel în care să ţi se spună că mai ai trei luni până împlineşti 65 de ani, şi că teatrul nu poate să te mai ţină! Asta după ce, cu câteva luni înainte, tot dumneaei îmi spusese: „Dacă nu joci, ce mă fac? Altă vedetă n-am, cine să joace?

După cum se observă, n-am jucat în teatru de câţiva ani decât Ultima femeie a seniorului Juan şi Marchizul de Sade. Spectacol de mare succes, care a mers vreo şapte - opt ani, cu săli pline. Ambele au fost scoase fără explicaţii. Şi nu mi s-a mai propus nimic în teatru.

Formula de concediere m-a jignit profund. Am fost chemat la casierie, pentru ultimul salariu şi mi s-a comunicat, printr-o simplă foaie, că nu mai fac parte din colectivul teatrului. Aşa se pleacă dintr-un teatru!", a povestit Florin Zamfirescu.

Actorul a jucat pe scena teatrului din Bucureşti din 1973 şi se declară nemulţumit de felul în care actuala directoare conduce institutia.

"Şi adevărul e că nu sunt decât ultimul expulzat de la Teatrul Odeon de doamna Dorina Lazăr, care, de-a lungul carierei directoriale, n-a avut loc în teatru de foarte mulţi actori. A izgonit-o pe Adriana Trandafir, o actriţă de vârf a teatrului. Apoi, pe Nicolae Urs, care acum e actor la Ploieşti şi e respectat după cum merită. Au plecat din teatru Ovidiu Niculescu, Nicu Mihoc şi Sorin Leoveanu! De ce? Nu de bine.Impresia asta, că Dorina Lazăr e o directoare bună, e contracarată şi de faptul că nu se mai dă dusă.

M-a eliminat pe mine pentru că împlineam 65 de ani, dar uită că dumneaei împlineşte 72 sau 73. Şi e un om obosit, un om care n-are chef de nici un proiect nou. De câte ori un tânăr regizor îi propune ceva, ea îi răspunde: „E programul făcut pe doi ani, îmi pare rău!" Tot ce face e pe şest. Nu ştie nimeni cum se angajează actori, nu ştie nimeni cum apar noi colegi, nu ştie nimeni unde şi cum se dau concursuri, nu ştie nimeni nimic", a completat Florin Zamfirescu.

Și-a făcut casă în curtea fostei soții

Între vila Cătălinei Mustaţă şi cea a lui Florin Zamfirescu a fost construit un gard

CLIIMA20140418_0118_1.jpg

Între vila Cătălinei Mustaţă şi cea a lui Florin Zamfirescu a fost construit un gard

Cătălina Mustaţă (46 de ani), fosta soție a actorului, poate răsufla uşurată. Deși Florin Zamfirescu (64 de ani) și-a construit o casă mare în curtea pe care a împărțit-o ani la rând cu ea, acum actorul tot nu se poate muta în casă nouă. „Nu mă pot muta la Mogoşoaia, pentru că am probleme cu gazele. Am făcut toate plăţile, dar nu vine nimeni să mă rezolve.

Ca să bagi gaze te costă peste o sută de milioane, deşi centrala o cumperi tu, instalaţia la fel, însă te enervezi aşteptând să vină câte un tiriplici din ăsta, care a câştigat licitaţia şi are în echipă doar şase muncitori. Aştepţi ca un tâmpit. Trăim într-o ţară de c...at, de-aia mă duc în  Germania, în Canada. Să mai iau un pic de aer. Dacă nu aş fi aşa bătrân, aş tuli-o dracului de tot”, şi-a vărsat Zamfirescu of-ul pentru Click! În ianuarie 2013, după 21 de ani de căsnicie, Cătălina Mustaţă și Florin Zamfirescu au divorțat. Actorul și-a refăcut viața cu Daciana, de profesie medic, dar și Cătălina Mustaţă susţine că are acum un iubit.


 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1