Florin Călinescu despre sinuciderea fiului său:«Nu înţeleg. Nu înţeleg de ce»

Citeste tot despre: 

Florin Călinescu e dărâmat şi numai el ştie ce se petrece acum în sufletul lui. Şi-a pierdut fiul cel mic, pe Luca (24 de ani), găsit spânzurat într-o cameră de hotel la Praga. Ieri l-a adus în ţară, cu ajutorul fratelui său, şi se pregăteşte să-l îngroape lângă soţia sa, Anamaria, ucisă de cancer la numai 47 de ani.

Doamne, câtă durere! La numai şapte ani după ce şi-a dus soţia la groapă, Florin Călinescu este obligat să refacă drumul, în spatele dricului care-i poartă fiul.

Luca era student la Universitatea „John Moores" din Liverpool, unde studia filmul, iar, de aproape o săptămână, se afla la Praga ca asistent de producţie la primul său scurtmetraj important.

Acolo şi-a pus capăt zilelor fără ca cineva să-nţeleagă de ce. De Paşte, tânărul fusese acasă şi totul părea că este în regulă. Nimic din comportamentul lui nu trăda nenorocirea pe care avea să o facă. Se întorsese la Praga luni, pe 16 aprilie.

Nu se ştie exact ce l-a îndemnat pe Luca să-şi ia viaţa. Părintele său, fratele mai mare, Petru, prietenii şi apropiaţii tânărului au fost consternaţi la aflarea veştii. „De când a fost anunţat de tragedie, Florin Călinescu nu mai e om. Stă în grădină, pe o bancă, şi repetă întruna «Nu înţeleg. Nu înţeleg de ce»", ne-au mărturisit prietenii actorului.

Singura explicaţie plauzibilă pe care o găsesc membrii familiei este aceea că băiatul şi-a dorit foarte mult să-şi reîntâlnească mama, de care a fost despărţit nemilos în anul 2005.

Luca s-a spânzurat duminică seara, în camera sa de hotel de la Praga şi a fost găsit luni dimineaţă de colegii de filmare. Tânărul a fost pe deplin conştient de gestul fatal. Medicii legişti cehi au făcut autopsia, iar primele rezultate arată că nu există urme de alcool sau stupefiante.

Deşi s-a spus că nu ar exista nici o scrisoare pentru familie înainte ca Luca să-şi curme viaţa, se pare că băiatul lui Călinescu ar fi lăsat un bilet în camera de hotel în care a fost găsit.

Trupul neînsufleţit al lui Luca va fi condus pe ultimul drum într-un Cadillac al firmei "Anthony". Maşina funerară a fost folosită şi la înmormântarea altor celebrităţi din România, printre care poetul Adrian Păunescu, juristul Antonie Iorgovan sau omul de afaceri Mihai Erbaşu.

Semăna leit cu mama sa

După moartea mamei sale, în 2005, Luca a suferit cumplit. Nu numai că era foarte tânăr, avea 17 ani, dar era şi o persoană foarte sensibilă, motiv pentru care a trecut cu greu peste acea perioadă.

În plus, ca orice copil, era foarte ataşat de mama sa, actriţa Anamaria Călinescu, mai ales că apropiaţii spun că moştenise trăsăturile fizice acesteia. Aceeaşi piele albă. Acelaşi păr negru tăciune. Luca va fi înmormântat la Cernica, alături de mama sa, pe care s-a dus să o întâlnească în lumea de apoi.

Luca a fost depus acasă, în vila din Pipera

Trupul neînsufleţit al mezinului familiei Călinescu a fost adus în ţară. Florin Călinescu a tinut sa-si planga fiul in liniste si a creat o diversiune prin trimiterea unei mașini mortuare la Studiourile Mediapro de la Buftea, dar, de fapt, trupul neinsufletit al fiului său a rămas tot timpul in vila din cartierul Pipera, unde familia şi apropiaţii îşi vor putea lua rămas bun.

El a fost adus într-un sicriu din zinc, cu un automobil Chrysler 300 C al firmei „Anthony”, cea care s-a ocupat de transportul şi de cele necesare înmormântării.

Maşina mortuară a intrat pe poarta studiourilor Buftea în jurul orei 14.00

„Am fost solicitaţi, marţi la prânz, când a şi plecat spre Cehia maşina
noastră. Într-adevăr, la cererea familiei îndurerate am suplimentat
numărul oamenilor care s-au ocupat îndeaproape de repatrierea tânărului.
Dacă în mod normal numărul acestora variază între unu şi patru, în
funcţie de situaţie, de data aceasta am folosit opt oameni”,
ne-au
precizat reprezentanţii firmei specializate în servicii funerare.

Pe
ultimul drum, Luca va fi condus într-un Cadillac, maşină de lux folosită
şi la înmormântarea altor celebrităţi. Familia a ales un sicriu de tip
american, model Boston, făcut din stejar masiv, al cărui preţ ajunge la
15.000 de lei.

Firma Anthony s-a ocupat de repatriere

Petru: «Luca vă vede toate mesajele»

Fratele lui Luca, Petru, a stat neîncetat alături de tatăl său. Tânărul de 26 de ani nu şi-a uitat însă nici prietenii care i-au fost aproape pe site-urile de socializare. Şi marţi, şi miercuri, el a găsit cuvinte de mulţumire pentru toţi cei care le-au transmis condoleanţe.

“Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere. Este impresionant câţi prieteni care au ţinut la el a avut Luca în toată lumea. Chiar dacă el nu este aici cu noi, sunt sigur că va vedea toate mesajele. Toate aceste încurajări şi mesaje îmi dau putere. Vă iubesc pe toţi”, a scris Petru pe pagina sa de Facebook.

Petru Călinescu, 26 de ani


Citește și:

Rezultatele autopsiei: Luca Călinescu nu a consumat droguri sau alcool

Luca, fiul lui Florin Călinescu, mort de trei zile

Calinescu jr. s-a spanzurat intr-o camera de hotel