EXCLUSIV VIDEO Nicole Cherry, noua minune din muzica românească. 5 milioane de vizualizări în 3 luni

Cu o voce inconfundabilă, Nicoleta Janina Ghinea, pe numele de scenă Nicole Cherry, dă clasă marilor artişti din muzica reggae. Tânăra de numai 14 ani, interpreta piesei "Memories", a strâns aproape cinci milioane de vizualizări pe internet în doar trei luni de la lansarea melodiei. Cu paşi mărunţi, dar repezi, adolescenta care abia a susţinut anul acesta examenul de capacitate, se îndreaptă spre o carieră de succes şi vrea să urce pe scenă alături de Beyonce sau Justin Bieber.    

Nicole Cherry e mândră că este româncă, dar visează, totuşi, la o carieră în America. Tânăra, care urmează cursurile Colegiului de Arte "Dinu Lipatti, a povestit într-un interviu exclusiv pentru Click! cum a început să cunoască celebritatea, dar şi despre începuturile ei în muzică.

Muzica este pasiunea ta, iar acest lucru se vede cu ochiul liber. Când ai început, mai exact, să cânţi?

Eram în clasa a patra şi îmi amintesc că deja cântam. Fiind elevă la Colegiul Dinu Lipatti, unde am studiat la clasa de percuţie şi pian, am decis să particip la un concurs în Germania. Am început să cânt în limba engleză. M-am pregătit cu piesa lui Whitney Houston - "I will always love you", dar nu a fost să fie atunci. Nu am fost pe placul nemţilor, care sunt mai naţionalişti şi promovau concurenţi de-ai lor. Am plecat dezamăgită, chiar am plâns că nu am trecut mai departe. Părinţii mei nu au fost niciodată de acord să cânt. Spuneau că muzica înseamnă o viaţă grea, dar am reuşit să-i conving să mă lase.

Cum ai ajuns să cânţi piesa "Memories" (n.r. amintiri) ?

Melodia era gata de un an de zile şi nu aveau o voce potrivită pentru ea. Aşa m-au găsit pe mine, piesa parcă mă aştepta. Cânt despre amintiri, deşi eu nu am fost îndrăgostită. Nu am avut iubit. Oamenii se întreabă de ce cânt eu despre asta, dar am vrut să le aduc aminte altora care au astfel de amintiri. Nu am băgat de seamă acum ca băieţii să-mi dea mai multă atenţie. Eu sunt mai rebelă şi nu prea văd ce se întâmplă în jurul meu, în afară de muzică.


Unde a fost filmat videoclipul?

Clipul piesei a fost filmat pe plaja din Vama Veche şi a fost pus în scenă de Alex Ceauşu. A fost lansat la începutul lunii mai. Atunci am auzit piesa la radio, iar până acum a făcut aproape cinci milioane de vizualizări pe Internet. În prima lună, aveam deja două milioane de vizitatori. Îmi amintesc, la început, că de fiecare dată când auzeam melodia mea la radio, stăteam şi o ascultam până la capăt. Sunt foarte entuziasmată. Nici nu-mi vine să cred ce mi se întâmplă. Totul s-a întâmplat prea repede. Parcă e un vis!

În clip am văzut-o şi pe Jennifer, fiica regrtarului portar Ibrahim Dossey. Sunteţi prietene?

Aşa este. În videoclip apare şi ea. Dansează foarte bine. Ne-am împrietenit la filmări. Nu ne cunoşteam dinainte.

Lumea te compară cu Adele, Alicia Keys sau Rihanna. Ţie cu cine ţi se pare că semeni, din punct de vedere vocal? Cum ţi-ai ales numele de scenă?

Cu niciuna dintre ele. Cred mai degrabă că vocea mea seamănă cu cea a lui Amy Winehouse. Am studiat-o, pentru că mi-a plăcut mult. Mi-ar fi plăcut să fac un duet cu ea, păcat că nu mai e. Îmi place mult America şi parcă orice lucru din viaţa mea se leagă de S.U.A.. Mi-aş dori să ajung acolo. Mă inspiră Beyonce, Jessie J şi îmi place mult Justin Bieber. Numele meu Cherry... (n.r. cireaşă). L-am ales pentru că îmi plac mult cireşele.

Ai primit vreo propunere de a colabora cu vreun artist de la noi? Care îţi place?

Am primit mai multe oferte de a cânta cu alţi artişti, dar nu am detalii, deocamdată. Îmi place Andra, Alex Velea şi Connect-R, iar fizic o apreciez pe Antonia.

Îţi place să cânţi reggae? Acelaşi stil îl vom auzi şi la celelate piese?

Eu pot să cânt orice. Am cântat chiar şi muzică populară la Televiziunea copiilor, a lui Titus Munteanu. Îmi place reggae, dar şi muzica uşoară românească. Am piesa nouă, "Yes, I can", care nu are deloc influenţe reggae.

Ce faci când nu eşti pe scenă?

Merg la cursuri de canto, de câte ori pot, şi dansez. Am o trupă şi îmi exersez coregrafia.

Ai obţinut un premiu important în weekend la Bacău. Ce urmează acum?

Da. Am luat titlul "Artist of the Year" ( n.r. artistul anului) la premiile muzicale Romanian Top Hits de la Bacău. A fost ceva minunat. Fanii m-au asaltat. Am dat autografe. Pentru prima dată am cântat în faţa unei mulţimi atât de numeroase. Mă pregătesc pentru Mamaia Music acum, iar din toamnă o să urmez cursurile unei clase de teatru la liceul unde învăţ. Muzica se îmbină plăcut cu teatrul. 

Nicole Cherry la Bacău