EXCLUSIV Tatăl Giuliei face hotel din Palatul Ştirbey

CLIIMA20140330_0114_1.jpg

Cântăreaţa Giulia Nahmany

Cântăreaţa Giulia Nahmany va avea parte de o moştenire pe cinste! Tatăl ei, un om de afaceri extrem de bogat, a cumpărat palatul şi parcul Ştirbey din Bacău.

Domeniul din Dărmăneşti a intrat, vineri, în proprietatea milionarului Itshak Nahmany. Preţul cu care tatăl vedetei Giulia Nahmany a intrat în posesia „bijuteriei" este de 400.000 de euro, cu care a cumpărat 12,5 hectare, din care peste 9,2 hectare  sunt curţi, construcţii (palatul) iar restul de trei hectare, pădure.

Milionarul Nahmany va trebui să bage bani grei în reamenajarea palatului Ştirbey din Bacău


Multimilionarul Itshak Nahmany este mândru de achiziţia făcută. Chiar dacă Palatul Ştirbey se află în stare avansată de degradare, arhitectura dar şi istoria lui sunt ceea ce contează.

„Vreau să-l reabilitez, să redevină ceea ce a fost. A fost lăsat să devină o ruină. Era păcat ca o asemenea capodoperă să se dărâme. Voi face din el un hotel de lux", ne-a declarat Itsak Nahmany.  Fiica sa, vedeta de televiziune Giulia Nahmany, creatoare de bijuterii şi aceesorii feminine, nu ştie de noua achiziţie a familiei. „Nu ştiu nimic despre acest palat. Nu am ce comenta", a spus Giulia.

Interiorul palatului este în paragină


Specialiştii Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu din Bacău cunosc bine imobilul de patrimoniu naţional. Mai mult, ca şi în alte cazuri, lipsa banilor a determinat degradarea continuă a acestor obiective, de interes naţional. „Cine cumpără acest palat ştie bine de ce face. Este un loc foarte frumos, unic", este de părere Victor Munteanu, om de cultură băcăuan şi specialist în patrimoniu.

Palatul şi Parcul Ştirbey, domeniu al boierilor români din secolul 19, a fost, de-a lungul timpului, sanatoriu TBC şi tabără pentru elevi. Palatul are peste o mie de metri pătraţi (1031 metri pătraţi), iar în jur se află încă 12 clădiri anexe (spaţii cazare, grajduri, sală de mese, sală de festivităţi) care totalizează încă o mie de metri pătraţi construiţi. Corpul principal de clădire are un hol somptuos de primire a invitaţilor, un salon mare, sufragerie, o bibliotecă şi o seră. Terasa oferă o privelişte unică asupra munţilor Nemira.

Click!spune

Cântăreaţa Giulia Nahmany nu a avut întotdeauna o relaţie bună cu tatăl ei. Cei doi nu şi-au vorbit timp de un an şi jumătate după ce, în 2011, Itshak Nahmany a hotărât să divorţeze de Daniela, mama Giuliei. Abia în 2013, vedeta a spus că a reluat legătura cu tatăl ei.