EXCLUSIV Iuliana Marciuc îşi deschide cămin de lux pentru bătrâni

Iuliana Marciuc îşi va deschide în curând o nouă afacere. După ce şi-a încercat norocul în alte domenii, terase de vară şi restaurante, vedeta TVR investeşte acum într-un cămin pentru bătrâni, dar nu unul de rând, ci de lux. Până acum, Iuliana a cheltuit peste 50.000 de euro pentru amenajări şi va deschide centrul la sfârşitul lunii.

Mai multe persoane au fost curioase să afle de ce Iuliana Marciuc (45 de ani) investeşte într-un cămin pentru bătrâni.

„Toţi prietenii mi-au spus că mi-ar fi stat bine cu uniformă de medic şi că îmi place viaţa de spital, în sensul că mă implic atunci când am pe cineva care se confruntă cu o problemă de sănătate. De multe ori, m-am implicat să ajut fără vreo reţinere, chiar dacă era vorba despre persoane pe care nu le cunoşteam...

CLIIMA20130510_0080_1.jpg

Logodnicul ei, Adrian Enache (46 de ani), şi fiul lor, David (7 ani), au ajutat-o pe Iuliana Marciuc la amenajările căminului (FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ)

Cu siguranţă, aş fi fost potrivită să fiu medic şi, când am avut ocazia să stau o noapte de gardă la spital, alături de un prieten, mi-am dat seama că mi-ar fi plăcut foarte mult", a declarat Iuliana Marciuc, în exclusivitate pentru Click!

CLIIMA20130510_0082_1.jpg

Logodnicul ei, Adrian Enache (46 de ani), şi fiul lor, David (7 ani), au ajutat-o pe Iuliana Marciuc la amenajările căminului (FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ)

Împreună cu un asociat albanez, de profesie avocat, ea va deschide, la 23 mai, un cămin pentru bătrâni. Centrul se află în Mogoşoaia, la câţiva kilometri de Capitală, în casa unei prietene, pe care au închiriat-o.

„E vila unei prietene, e foarte mare, are 20 de camere, cu spaţii înalte şi luminoase, şi care are o piscină. Arată ca o casă de vacanţă, deşi ea a fost concepută special pentru această afacere", povesteşte vedeta tv.

Vila, estimată la circa 800.000 de euro, are o piscină superbă

CLIIMA20130510_0081_1.jpg

Logodnicul ei, Adrian Enache (46 de ani), şi fiul lor, David (7 ani), au ajutat-o pe Iuliana Marciuc la amenajările căminului (FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ)

Iuliana s-a gândit la toate detaliile. Recent, a luat legătura cu o editură pentru a alcătui o bibliotecă pe toate gusturile. Cei care doresc să locuiască acolo temporar sau nelimitat trebuie să plătească lunar o taxă, începând de la 3.500 de lei, în funcţie de necesităţile şi preferinţele fiecăruia. Căminul va pune la dispoziţie un kinetoterapeut şi o sală de gimnastică medicală.

Şi bucătăria şi camerele au mobilă nouă şi moderrnă

CLIIMA20130510_0083_1.jpg

Logodnicul ei, Adrian Enache (46 de ani), şi fiul lor, David (7 ani), au ajutat-o pe Iuliana Marciuc la amenajările căminului (FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ)

De asemenea, pentru cei în putere şi care doresc să aibă o activitate, se va pune la dispoziţie câte o parcelă, unde pot sădi roşii sau flori. Căminul, care se numeşte «Patru generaţii» recomandă bătrânilor activităţi recreative, precum sărbătorirea zilelor onomastice şi întâlniri cu artişti dragi lor, iar duminicile sunt deschise întâlnirilor în familie.

Dormitoarele sunt spaţioase şi luminoase

CLIIMA20130510_0086_1.jpg

Vila, estimată la circa 800.000 de euro, are o piscină superbă

„Casa a fost gândită special pentru acest cămin. Piscina, în care se poate face şi gimnastică în timpul săptămânii, e pusă duminica la dispoziţie pentru întâlnirea cu nepoţii, o întâlnire între generaţii. Locul este o binefacere şi pentru cei singuri. Mă gândesc tot timpul cât de norocoasă sunt că am bunică; până de curând, am avut şi străbunică... Bunica mea, la 85 de ani, mă ajută şi se implică chiar şi în creşterea lui David", mai spune Iuliana. Vedeta se bazează şi pe experienţa asociatului ei albanez, care continuă o tradiţie începută de familia lui peste hotare. „Asociatul meu a făcut studii la Londra. Acolo, familia lui are un azil, iar el doreşte să extindă acest business şi în Albania, şi în Spania", încheie vedeta.

Ce condiţii oferă

- Cazare în camere spaţioase, nou mobilate, cu 1, 2, 3 sau 4 locuri, cu spaţii de depozitare (dressing) proprii
- Televizor şi aer condiţionat în fiecare cameră
- Băi moderne
- Living pentru petrecerea timpului liber
- Program complet de masă: trei mese şi gustări, preparate zilnic, cu respectarea recomandărilor medicului
- Dietă specială în funcţie de necesităţi
- Gustările pot fi servite în living sau pe terase
- Terase amenajate pentru socializare
- Curte amenajată cu gazon şi plante ornamentale
- Centru Spa, piscină, bibliotecă
- Personal medical specializat 24 ore din 24
- Servicii zilnice de recuperare medicală
- Servicii complete de curăţenie şi spălare/călcare a hainelor

Mihaela Moise se ocupă de «Paradisul Bunicii»

După ce a părăsit emisiunea „Un show păcătos", Mihaela Moise s-a asociat cu o prietenă şi şi-a deschis un azil de lux pentru bătrâni, în comuna Voluntari. „Paradisul Bunicii" are 24 de locuri, dispune de 750 mp, şi o curte de 1.000 mp, însă Meme vrea să-l extindă în viitorul apropiat. Centrul are dormitoare de câte 3, 4 sau 7 locuri, dotate cu băi proprii, mobilier, Internet şi camere de supraveghere, în cazul în care cei din familie vor să ştie ce fac cei dragi. Bătrânii care vin la azilul lui Meme trebuie să scoată din buzunar de la 2.500 de lei pe lună. „Cei care doresc să vină la «Paradisul Bunicii» vor beneficia de cele mai bune condiţii, de la medici, terapeuţi, psihologi, care îi vor îngriji permanent, până la servicii de înfrumuseţare", a declarat Mihaela Moise, pentru Click! (Ştefania Stan)