EXCLUSIV! «Călin şi Boby s-au certat de la bani!»

CLIIMA20121210_0110_1.jpg

„Voltaj nu se destramă! Mergem mai departe şi fără Boby”, a spus Călin Goia
Citeste tot despre: 

Lumea muzicală are parte de un nou scandal. Clăparul trupei Voltaj, Boby Stoica, a ales să părăsească trupa care l-a consacrat şi se pare că motivul e de natură financiară! Mai mult, muzicianul ar vrea să se mute tocmai în Thailanda, unde ar deţine o proprietate. Foştii lui colegi nu par să fie foarte afectaţi, i-au găsit deja înlocuitor: clăparul Adrian Cristescu.

Banul e ochiul dracului! Tot el a fost, se pare, motivul de zâzanie dintre clăparul Boby Stoica, alias Bobiţă, şi Călin Goia, solistul trupei Voltaj. După ce a făcut parte din formaţie 13 ani, alăturându-se band-ului în 1999, Boby îi lasă cu ochii-n soare pe cei alături de care a cântat peste un deceniu.

„Nu vreau să comentez acest subiect! Am plecat din trupa Voltaj, iar restul de informaţii le veţi afla dintr-un comunicat de presă", a declarat sec, ieri, fostul clăpar.

Reporterii Click! au intrat pe firul unei poveşti incendiare şi au aflat, în exclusivitate, că Boby se săturase să aibă discuţii legate de bani cu solistul trupei, Călin Goia. Se pare că neînţelegerile dintre cei de la Voltaj nu sunt de ieri, de azi, şi că la baza lor ar sta discuţii legate de finanţe. O sursă din anturajul celor de la Voltaj, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat, exclusiv pentru Click!, că Bobiţă îşi tăia facturile separat de ceilalţi membri ai formaţiei, îşi plătea datoriile la stat, însă nu-i parveneau banii.

Boby a cântat cu Voltaj din 1999, iar înainte a urcat pe scenă cu alte trupe de succes, Parlament şi Direcţia 5


„Călin şi Boby se certau des de la bani şi nu ajungeau la nici un punct comun. Boby se săturase! I se părea mereu că e nedreptăţit şi că iese pe minus", a declarat sursa noastră.

Reporterii Click! au mai aflat că cei cinci au de recuperat o sumă importantă de bani încă de la Revelionul din 2010, de pe urma prestaţiei muzicale din cadrul celebrului Vanghelion. Sătul de toate aceste probleme financiare, Bobiţă ar fi luat decizia de a părăsi atât trupa, cât şi ţara, pentru a se muta pe o insulă din Thailanda, unde se pare că deţine o proprietate.

Cu alte cuvinte, le spune „adio" fanilor, care suportă cu greu această schimbare în componenţa formaţiei, mai ales că Bobiţă a compus sau a orchestrat cele mai mari hituri Voltaj. Contactat de Click!, solistul Călin Goia a declarat că trupa merge înainte şi fără Boby.

„Voltaj nu se destramă! Mergem mai departe, mai ales că avem contracte semnate atât pentru acest sfârşit de an, cât şi pentru anul viitor. Plecarea lui Bobiţă nu vreau să o comentez. El a ales să plece! Fiecare este liber să facă ce vrea. S-a scris că Bobiţă nu mai compunea de ceva timp... Este o aberaţie! Noi am făcut întotdeauna astfel încât lucrurile să fie transparente. Se poate verifica la UCMR că toţi am participat la compunerea pieselor noastre".

L-au înlocuit cu Adrian Cristescu


Producător şi compozitor respectat, cu mulţi ani de carieră în spate, Adi Cristescu s-a alăturat trupei Voltaj. El îl va înlocui la clape pe Boby Stoica, după decizia recentă a acestuia de a părăsi trupa. Adi Cristescu şi-a început cariera foarte devreme. La 3 ani şi jumătate lua primele lecţii de pian, compunând prima melodie în şcoala primară.

După ce a absolvit Liceul Dinu Lipatti, Adi a continuat educaţia muzicală la Conservator, la secţia de Compoziţie Jazz. Despre Voltaj spune că este probabil cea mai mare provocare din viaţa sa de artist. „Îi cunosc pe băieţi de mult timp, le ştiu traseul profesional şi îi admir pe plan profesional pentru talentul lor de compozitori, chiar ştiu să facă muzică. Pe plan personal, îi admir pentru sinergiile dintre ei, faptul că sunt ca o familie, se completează reciproc extraordinar. Sunt sigur că mă pot integra în echipă şi că pot să îi ajut să dezvoltăm lumea Voltaj cu piese noi, extraordinare, aşa cum sunt obişnuiţi fanii Voltaj", a spus noul clăpar. Acum, cei cinci băieţi ai trupei Voltaj - Călin, Gabi, Prunus, Adi şi Oliver - se pregătesc intens de concertele pe care le au antamate la sfârşit de an şi de noul single care va fi lansat în luna ianuarie.