EXCLUSIV! Băieţii de la Akcent au început războiul la tribunal!

Au avut succes timp de 14 ani, dar acum sunt la cuţite. Sorin Brontei, Adrian Sînă şi Mihai Gruia nu mai sunt colegi. Cei trei au făcut parte din Akcent până de curând, când fondatorul trupei, Adi, a decis că vrea să cânte singur.

Adrian Sînă a anunţat la 4 septembrie că trupa Akcent se reinventeză. Adică el va cânta solo, cu instrumentişti, dar fără Mihai şi Sorin, foştii lui colegi. S-ar părea că mărul discordiei ar fi banii, pe care Adi nu mai vrea să-i împartă în mod egal cu ceilalţi colegi, dar şi alte certuri. Mai mult, Adrian a declarat că Mihai Gruia l-a trădat şi că nu mai vrea să se împace cu colegii lui. Cei trei au ajuns în instanţă, mai ales că aveau un contract de respectat cu casa de discuri Roton.

„Contractul nu era până în decembrie 2013, ci până în decembrie 2014. Adrian nu a mai avut răbdare şi nu a mai vrut să colaboreze cu noi. Acum ne judecăm cu el, stăm prin tribunale în loc să mergem în concerte", a declarat, pentru Click!, Sorin Brontei, unul dintre cei doi foşti membri ai trupei. „Nu avem foarte multe de spus pentru că există un proces pe rol şi nu avem voie să dăm amănunte", a precizat, la rândul lui, Mihai Gruia.

Se pare că Adi i-a dat afară din trupă pe Sorin şi pe Mihai şi pentru că cei doi au o afacere împreună. În paralel cu trupa Akcent, Sorin şi Mihai şi-au deschis casa de producţie „Mango Records", împreună cu Cătălin Măruţă, şi au început să racoleze artişti noi. Cei doi au investit peste 10.000 de euro în acest proiect.

Grupul s-a lansat în formulă de duet


Trupa Akcent s-a înfiinţat în 1998, ca un duet format din Adrian Claudiu Sînă şi Ramona Barta. În 2001, duo-ul s-a transformat într-o trupă de băieţi, formată din Marius Nedelcu, Mihai Gruia, Sorin Brontei şi Adi Sînă. În 2008, Marius a părăsit grupul şi a optat pentru o carieră solo.