EXCLUSIV Alexandru Arşinel: «Medicii mi-au spus să-i dau în mă-sa pe ăia care-mi vor răul»

Zile de răscruce pentru actorul Alexandru Arşinel (71 de ani). Artistul s-a întors la Institutul de Urologie din Cluj, unde în august a suferit un transplant de rinichi, din cauză că nu se simte bine şi spune că a ajuns în starea asta după ce i s-a spus că nu avea dreptul la operaţie.

Luni seara, la internare, actorul a acuzat: "Au vrut să mă omoare. Nu mi-au permis să mă fac bine. Au atentat la viaţa mea! Ieşisem cu nişte analize foarte bune, m-au trimis acasă şi, după ce am refăcut analizele la «Davila», m-a chemat de urgenţă să mă întorc la Cluj că au luat-o razna.

Acest ONG-ist a lansat ideea că cei din generaţia a treia ar trebui puşi la zid, ar trebui să nu mai aibă nici o şansă. Oribil! Să-i fie ruşine şi lui, şi părinţilor care l-au făcut. Mi-au blestemat copiii să moară! E posibil aşa ceva?", a declarat Arşinel pentru Antena 1. Ieri actorul a povestit pentru cititorii Click! la ce analize este supus zilele acestea.

Reporter: La ce investigaţii medicale sunteţi supus în aceste zile?

Alexandru Arşinel: De ieri (n.r. luni) după-amiza, de când sunt aici, m-au băgat în şut, îmi fac perfuzii, îmi testează sângele, fac nişte procesări ale sângelui cu medicamentele specifice acestui tip de intervenţie.

Ce v-au spus medicii despre rinichiul pe care l-aţi primit în august? Cum funcţionează?

A.A.: Transplantul merge bine. A fost astăzi (n.r. ieri) şi m-a consultat un mare specialist în ecografie. Rinichiul funcţionează bine, e irigat, sângele merge prin el, însă poată să aibă fluctuaţii mari pe bază de stres şi numai de stres. Oricum, pentru ca să existe singuranţa că transplantul a reuşit trebuie să treacă cel puţin 4-5-6 luni.

Cum vă simţiţi acum?

A.A.: Mă simt mai bine. Adevărul e că foarte rău nu m-am simţit niciodată, numai că unele analize, care sunt în proporţie de 150% pe bază de stres , nu au ieşit bine. Stresul are influenţă capitală asupra evoluţiei operaţiei, am consultat şi alţi medici şi mi-au spus să-i trimit în mă-sa pe cei care îmi cauzează această stare, dar eu n-am posibilitatea asta şi n-am făcut-o vreodată. Îmi respect statutul pe care mi l-a dat publicul. E pozitiv că primesc foarte multe mesaje de încurajare şi lumea mă aşteaptă să mă întorc pe scenă. Încerc uşor să mă detaşez de această situaţie.

Intenţionaţi să vă retrageţi, o perioadă, departe de agitaţia Capitalei?

A.A.: Ar fi bine să stau puţin mai retras, să mă refac şi psihic, pentru că în spital fiind ai şi un şoc psihic când afli, inclusiv, că nu te mai poţi trezi din operaţie. Asta nu înseamnă că mă voi retrage din viaţa publică, trebuie să mă lupt şi am fost un luptător toată viaţa. Cel târziu în noiembrie, vreau să mă întorc la teatru pentru premiera unui nou spectacol.

«Dacă nu eraţi o vedetă, nu primeaţi rinichiul»

La scurt timp de la operaţia de transplant suferită de actor, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie din Cluj, Emanuel Ungureanu, i-a trimis acestuia o scrisoare deschisă în care spunea că, "dacă nu era o vedetă, nu ar fi primit acel rinichi în faţa altor persoane care erau pe lista de aşteptare". Mai mult, Ungureanu a spus că va depune o plângere la Parchet pentru a se ancheta modul în care prof. Mihai Lucan, cel care a efectuat transplantul, a decis ca Arşinel să fie operat, deşi se afla pe lista de aşteptare de trei zile. La rândul său, prof. Lucan ne-a declarat că, de fapt, actorul era înscris pe listă de aproximativ trei luni.

Scandalul rinichiului l-a băgat pe Arşinel în spital

UPDATE Mihai Lucan: «Arşinel va fi consultat şi de medici străini»

Transplantul de rinichi al lui Alexandru Arşinel pune în pericol viaţa altor pacienţi?

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1