EXCLUSIV Acasă la Iolanda Nicolaescu: «Amintirile cu Sergiu mă mai ţin în viaţă»

Trăieşte încojurată de amintirile fratelui. Pe toţi pereţii apartamentului său sunt înşirate tablouri cu maestrul. Era sprijinul ei. Acum, Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, a rămas doar cu câţiva prieteni. Femeia de 87 de ani ne-a primit, în premieră, în apartamentul ei din care n-a ieşit de 6 ani!

O vilă impunătoare, cu trei etaje, situată într-un cartier select al Capitalei. Este casa în care a trăit Sergiu Nicolaescu şi în care locuiesc în prezent sora maestrului şi văduva acestuia.

„Mulţi cred că vila aparţine în totalitate familiei Nicolaescu, lucru complet fals", ne-a spus Iolanda Nicolaescu. Aşadar, la parterul vilei, există un apartament al cărui proprietar nu are nici o legătură cu Sergiu Nicolaescu. Tot la parter mai e o garsonieră care aparţine maestrului şi este închiriată.

La etajul 1, într-un apartament, locuiesc părinţii Danei Nicolaescu, iar al doilea apartament are un alt proprietar. La etajul doi, locuieşte văduva regizorului, iar la etajul 3, într-un apartament cu două camere, Iolanda Nicolaescu.

La început, această casă a aparţinut în totalitate surorii primului meu soţ, care a fost nepotul Patriarhului Miron Cristea. Comuniştii i-au confiscat însă o parte din vilă şi a intrat în proprietatea statului", a completat sora maestrului.

Dana Nicolaescu(35 de ani), văduva regizorului, locuieşte la etajul doi al vilei

De cum am intrat în locuinţa Iolandei Nicolaescu, am avut senzaţia că păşim într-un muzeu dedicat regizorului. Pe toţi pereţii casei sunt înşirate fotografii şi tablouri care îl înfăţişează pe acesta. Poze de când era mic, dar şi ipostaze din diverse filme în care a jucat şi pe care le-a regizat.

„Am avut o relaţie specială cu fratele meu care mi-a spus de nenumărate ori că, dacă el va muri înaintea mea, să nu-mi fac griji, că el îmi va lăsa tot ce-mi trebuie ca să nu duc lipsă de nimic. Tocmai de aceea am contestat testamentul dat publicităţii de cumnata mea şi în care e menţionat faptul că toate bunurile fratelui meu îi rămân ei", ne-a mai spus Iolanda Nicolaescu.

Din păcate, după moartea regizorului, în ianuarie 2013, relaţia dintre Iolanda şi Dana Nicolaescu s-a răcit mult. Văduva maestrului, supărată din cauza acţiunii în justiţie a cumnatei sale, a rupt legătura cu aceasta şi n-a mai ajutat-o cu nimic.

Mai mult, i-ar fi propus bătrânei să-i lase ei apartamentul, dacă vrea să-i dea bani pentru întreţinere, ştiind că din pensia ei de 600 de lei e greu să trăiască. Totuşi, ceva s-a schimbat, în ultima lună, în strategia Danei Nicolaescu. „Mi-a plătit întreţinerea pe octombrie, ceea ce mă bucură, pentru că mie nu-mi plac certurile şi tensiunea", a adăugat sora maestrului.

Sergiu Nicolaescu a murit în ianuarie 2013, la vârsta de 83 de ani

Însă, Click! a aflat că Dana nu cedează uşor şi are planuri mari legate de averea soţului decedat. Astfel, zilele trecute, tatăl Danei Nicolaescu ar fi fost în localitatea 2 Mai, unde regizorul avea o casă de vacanţă, pentru a o vinde. Despre acest demers, Iolanda Nicolaescu nu ştia nimic. „Mă miră, având în vedere că suntem în proces", ne-a spus sora maestrului.

I-au pus placă comemorativă pe vila în care a trăit

Soţia regizorului a montat, în urmă cu o lună, o placă comemorativăÎn urmă cu puţin timp, pe faţada casei în care a trăit Sergiu Nicolaescu, soţia sa a montat o placă comemorativă, pe care este inscripţionat următorul text: „Aici a locuit şi creat regizorul Sergiu Nicolaescu (1930-2013)".

Nicolaescu a murit la 3 ianuarie 2013. Maestrul şi-a trăit ultimele clipe de viaţă la Spitalul Elias , unde fusese internat din 26 decembrie 2012 şi fusese operat de peritonită. Din păcate, complicaţiile cardiace şi pulmonare severe nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat. Regizorul a fost incinerat la crematoriu, la data de 5 ianuarie 2013, soţia sa susţinând că aceasta a fost dorinţa lui, deşi în testamentul lăsat de Nicolaescu scria că doreşte să fie înmormântat după datinile creştineşti.

Sora regizorului Sergiu Nicolaescu întreţinută de cumnată! Vezi cine spune asta

Sora lui Sergiu Nicolaescu cere jumătate din averea regizorului

Războiul pe averea lui Sergiu Nicolaescu continuă. Iolanda Nicolaescu: «Eu nu recunosc testamentul»