Dichiseanu: „O să ajungem să mergem în faţa teatrului să cerşim!”

Citeste tot despre: 

Unul dintre cei mai valoroşi actori români a ajuns să aibă soarta vechilor colegi de breaslă. Maestrul nu se lamentează că e dat uitării şi susţine că va accepta noi provocări pe plan profesional atâta timp cât este în putere.

„Eu nu pot să mă plâng, pentru că sunt încă în plenitudinea forţei. Pot să trag ca un bovin la jug, orice rol mi s-ar încredinţa, fie el de acţiune în care să mă consum şi fizic, şi mental. M-am educat să mă dăruiesc", a precizat Dichiseanu pentru Naţional.

Maestrul e de părere că în România actorul român are o condiţie tragică, fără ieşire. „Statutul actual al omului de artă este umilitor. Mulţi regizori talentaţi vor să facă filme, dar nu au bani. Parcă oamenii ăştia se pun de-a curmezişul artei"

Viitorul se anunţă şi mai sumbru în opinia lui Ion Dichiseanu: „O să ajungem să mergem în faţa teatrului să cerşim. Bă, daţi-le şi actorilor ăştia care au muncit, care au pus şi ei câte o cărămidă în construcţia culturii, în educaţia omului. Aşa o să ajungem"

Actorul le-a declarat război piţipoancelor din showbizz-ul românesc care vin şi recită o poezie şi apoi spun că fac muzică.