Dan Diaconescu dă drumul din nou la OTV... din Vatican

CLIIMA20110401_0089_1.jpg

Dan Diaconescu ( Foto: Adevărul )

Dan Diaconescu a vorbit într-un interviu exclusiv pentru paginademedia.ro despre planurile pe care le are în ceea ce priveşte televiziunea OTV.

El susţine că a obţinut licenţă TV în Italia, după ce acum ceva vreme CNA i-a suspendat licenţa de emisiue din România şi că noul OTV se va lansa în jurul datei de 15 cotombrie.

«Am obținut deja licența în Italia. În principiu, ne propunem să dăm drumul postului în jurul datei de 15 octombrie. Dar aici nu depinde numai de noi, depinde și de firmele de cablu din România. Oricum, dacă nu e 15, e 30 octombrie, dar tot îi dăm drumul. Sediul este chiar într-o clădire a Vaticanului. Este un fel de biserică, iar la parterul acestei biserici avem noi 500 de mp. Nu-ți închipui că este un spațiu prea mare. Este cam cât aveam înainte în garsoniera din Piața Romană. Oricum, din Italia va fi realizată doar emisiunea mea.

În București, în studiourile din Preciziei, va fi un punct de lucru al OTV. De acolo se vor face toate emisiunile, mai puțin a mea. Studioul din București va fi conectat cumva cu cel din Italia. Avem și o emisiune dedicată direct italienilor pe frecvența de care spuneam mai devreme, iar pentru ei, dacă se poate, am vrea să subtitrăm în italiană toate emisiunile OTV. Ceea ce facem în Italia sper să fie cu mai mult profit, pentru că TVA-ul e mai mic, la fel și impozitul pe profit, iar amenzile nu există. Legislația e mai permisivă aici. A Am obținut și rezidență de Vatican», a spus Diaconescu, potrivit sursei citate.