Cum ar putea Connect-R şi Smiley să primească pensie?

Mai mulţi artişti, printre care Connect-R şi Smiley, vor participa la o coferinţă de presă la Bruxelles privind statului artiştilor, organizată de un europarlamentar PDL, Petru Luhan, informează Mediafax.

Conferinţa, care va avea loc la Parlamentul European pe 16 iunie, are ca teme crearea unui sistem de pensii pentru artişti şi drepturile de autor.

La dezbatere vor fi prezenţi şi membri ai Comisiei Europene, europarlamentari, reprezentanţi ai mai multor uniuni de artişti din Europa şi jurişti specializaţi în drepturi de proprietate intelectuală.

Connect-R spune că este nemulţumit de faptul că foarte puţini artişti din generaţia lui sunt parte a Uniunii Compozitorilor şi Muzicienilor din România (UCMR) şi că nu există colaborare între muzicieni.

"Din generaţia noastră de artişti, sunt prea puţini membri în comisia UCMR. De asemenea ştim că imaginea vinde în proporţie de 60-70%, dar după o vârsta trupul nu mai poate vinde şi atunci trebuie stabilite de pe acum detaliile care ţin de pensiile artiştilor. O altă problemă este faptul că nu există un front comun al artiştilor, dar asta este o problemă de ordin intern", a declarat acesta.

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1