Ce bunătăţi sofisticate a gătit Alexandra Ungureanu! Îţi plouă-n gură...

CLIIMA20140416_0068_1.jpg

Alexandra a făcut, printre altele, jeleul cu vin servit cu bucăţele de ananas şi prosciutto

Gătitul a devenit o pasiune pentru tot mai multe vedete care dovedesc că din mâinile lor pot ieşi adevărate bunătăţi. A demonstrat-o şi Alexandra Ungureanu! Cântăreaţa a gătit în cadrul emisiunii „Cireaşa de pe tort" de la Prima TV pentru Toni Ionescu, Roxana Ciuhulescu, Morris şi Dan Helciug.

„Iniţial mă gândeam să abordez un meniu raw vegan, pentru că e un gen de alimentaţie pe care îl prefer, dar m-am gândit că Toni şi Dan vor suferi foarte mult pe parcursul serii, aşa că am ales într-un final un meniu eclectic, cu influenţe mediteraneene, dar şi orientale", a mărturisit cântăreaţa, pe care o puteţi vedea mâine seară, de la ora 17.00, la Prima Tv.

CLIIMA20140416_0069_1.jpg

alexandra ungureanu

Aperitivul pregătit de Alexandra a fost pur şi simplu devorat. Chipsurile de parmezan cu guacamole preparat în casă, bărcuţele cu cremă de brânză şi mentă, prunele umplute cu gorgonzola şi jeleul cu vin, servit cu bucăţele de ananas şi prosciutto, au fost urmate de o friptură de curcan cu sos de rodie şi couscous cu legume, servit cu salată de rucola. Cina s-a încheiat cu tartă "Tatin" de mere caramelizate, servită cu îngheţată de vanilie.

Atmosfera a fost din start foarte relaxată, pentru că şi bufetul a conţinut tot felul de licori care să le dea "curaj". "Seara s-a încheiat apoteotic cu o criză a lui Helciug, care a provocat o isterie generală. Dan a crezut că l-am drogat cu tonka, un ingredient pe care l-am folosit pentru aluatul de tartă, extrem de aromat, dar care, folosit în cantităţi mari, are efect halucinogen", a povestit Alexandra.