Călin Geambaşu, concert «In memoriam» pentru Mălina Olinescu

Citeste tot despre: 

Vrea să-i păstreze vie amintirea, chiar dacă ea a plecat dintre noi! Călin Geambaşu (36 de ani) n-a uitat-o, nici o clipă, pe Mălina Olinescu şi organizează, marţi, un spectacol la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în memoria celei care i-a fost prietenă de-o viaţă, încă din copilărie. Artistul îi va aduce acest omagiu chiar in 29 ianuarie, ziua în care cântăreaţa ar fi împlinit 39 de ani.

Are ochii în lacrimi ori de câte ori povesteşte despre ea, dar spune că tributul pe care i-l va aduce regretatei Mălina Olinescu nu va fi un spectacol trist.


Călin Geambaşu sparge tiparele unui concert obişnuit şi va crea un show exclusiv cu vocea ei, acompaniată de bandul lui, iar pe fundal se va auzi o voce de povestitor.

"În acest concert, noi nu vom avea decât rolul de a-i acompania vocea superbă. Între colajele de melodii, Octavian Ursulescu, Titus Munteanu, Andrei Nourescu şi Doina Spătaru - a cărei zi de naştere este tot marţi, 29 ianuarie!, vor depăna amintiri, lucruri încă nepovestite din viaţa Mălinei, lucruri pe care poate cei care au îndrăgit-o ar vrea să le ştie despre ea", spune Călin.

Toate melodiile care se vor auzi, în premieră in interpretarea ei, sunt înregistrate "dintr-o suflare", într-o singură zi. "În 2007, îmi schimbam grupul vocal în band, iar fetelelor le trebuia un ghid vocal. Am sunat-o pe Mălina şi am rugat-o să vină să tragă liniile vocale solistice la nişte melodii. A înregistrat 50, într-o singură zi, melodii pe care nu le repetase anterior, neştiind că o voi chema să facă aceste înregistrări. Eu îmi vedeam de treabă prin casă, ea înregistra melodie după melodie, aproape fără oprire, doar cu pauză "de apă''. Am ales fragmente din aceste melodii, pentru ca spectacolul să nu depăşească două ore. Nu va fi un spectacol grandios, ci un concert intim, care o va prezenta pe Mălina foarte naturală, aşa cum ea nici nu bănuia că va fi prezentată".


Spectacolul începe marţi, la 18.30 şi intrarea va fi pe baza de invitatii gratuite. "Nimic din ceea ce voi face în memoria Mălinei nu va avea vreodată aspect commercial. Doar dacă cineva doreşte să-şi facă curăţenie printre jucării sau hăinuţe folosite, le primim cu drag ca să le dăruim orfanilor. Sala Teatrului Tănase are o capacitate relativ mică, 400 de locuri, dar am ales să facem aici acest spectacol despre Mălina deoarece aici ea a câştigat primul ei Premiu 1 la Festivalul Aurelian Andreescu şi, totodată, fiindcă ne-am dorit ca totul să se desfăşoare într-o atmosferă intimă, ca de şezătoare, la care vor veni doar prietenii noştri şi ai Mălinei şi toţi cei care au cunoscut-o personal. Cererea de invitaţii a depăşit de aproape 10 ori capacitatea sălii. Mi-a părut extrem de rău că a trebuit să limitez accesul publicului larg la spectacol. Poate anul viitor, când Mălina ar fi împlinit 40 de ani, vom mai face încă o dată acest spectacol şi vom alege o sală mai mare, unde desigur, accesul va fi tot gratuit şi nu vor exista sponsori", a mai precizat Geambaşu.ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1