Aura Urziceanu, umilită groaznic. Nu mai vrea să audă de România

Citeste tot despre: 

Cunoscuta cântăreaţă de jazz Aura Urziceanu (64 de ani), plecată de peste 30 de ani în America, a transmis, aseară, pe blogul oficial  şi pe contul său de Facebook, un mesaj de protest prin care anunţă că „va renunţa definitiv la contactul cu Ţara Românească”.

Artista îşi explică gestul prin faptul că, de peste un an, anumite
persoane îi modifică obsesiv profilul de pe Wikipedia.org, susţinând că
este de origine rromă.

La decizia artistei: Aura Urziceanu se retrage de pe blogul oficial şi impune restricţie generală în a fi contactată, în semn de protest. Această decizie se datorează unui grup de vandali, rău intenţionaţi şi consideraţi de către artistă ca fiind impostori, diletanţi şi în niciun caz «oameni».

Un grup de vandali modifică de peste un an pe profilul de Wikipedia  în legătură cu originea de român, în cea de rrom. În plus , se primesc mesaje pe blog nu injurioase, ci total trivial şi de neimaginat. Blogul devine inactiv în 24 de ore”, se menţionează pe blogul ei.

Informaţiile postate pe blog sunt confirmate de PR-ul artistei în România, Radu Muşetescu, reprezentantul Fundaţiei Culturale „Aura Urziceanu”.

Au înjurat-o şi pe nepoata de 5 ani a artistei

De un an primim mesaje injurioase, iar o persoană postează zilnic pe Internet faptul că dânsa este de origine rromă. Este vorba despre un actor din filmul «Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii», Cristi Văraru, care scrie zilnic pe Wikipedia faptul că doamna Aura Urziceanu este de origine rrromă, informaţie  neadevărată”, a spus Muşetescu pentru „Adevărul de Seară” Bucureşti.