Aşa l-au plâns soţia şi «iubita» pe Şerban Ionescu - FOTO

CLIIMA20121125_0055_1.jpg

Maga Catone (Fotografii: Cezar Preda)

Au fost rivale pentru acelaşi bărbat şi nu şi-au vorbit niciodată. S-au urât, dar limbajul universal al lacrimilor vărsate lângă trupul distrus de boală le-a apropiat. Magda Catone şi Irina Lehan, soţia şi „iubita” actorului Şerban Ionescu au fost de acord măcar într-un punct: „Pelicanul” a fost un bărbat care merita iubit.

Vineri 23 noiembrie, cu o zi înainte de înmormântare, coşciugul cu trupul neînsufleţit al lui Şerban Ionescu a fost depus la Teatrul Naţional în Sala Media. În picioare, lângă mama artistului prăbuşită pe un scaun, Magda Catone a stat ore întregi, privind împietrită la soţul ei, o umbră într-o cutie.

De câteva ori a tremurat vizibil, mulţi au spus că sunt spasme, pe unii i-a speriat.

Ultima perioadă a căsniciei cu Şerban Ionescu a fost contestată de mulţi şi a împărţit opinia publică, dar femeia pe care am văzut-o la priveghi era un om distrus, care încerca să pară tare.

CLIIMA20121125_0060_1.jpg

Maga Catone (Fotografii: Cezar Preda)

Într-un colţ al încăperii, Irina Lehan, „iubita" actorului, trăia altfel drama trecerii în nefiinţă a acestuia. Plângea în hohote fără să-i pese de nimeni şi nimic. Situaţia s-a repetat la capela cimitirului Bellu, la înmormântare.

CLIIMA20121125_0061_1.jpg

Maga Catone (Fotografii: Cezar Preda)

Cele două rivale, acum doar două femei care au avut o pierdere ireparabilă, au stat în aceeaşi încăpere şi au reacţionat diferit.

CLIIMA20121125_0062_1.jpg

Maga Catone (Fotografii: Cezar Preda)

Magda Catone nu s-a lăsat pradă lacrimilor decât în câteva momente, fiind evident că încearcă să se stăpânească cu mari eforturi, în timp ce Irina Lehan a părut să aibă în ochi râuri.

Doar o dată în timpul slujbei şi apoi când Şerban Ionescu a fost coborât în groapă Magda a cedat şi a dat frâu liber suferinţei, nemaiputând să-şi oprească lacrimile. În timp ce trupul actorului era coborât în groapă, Irina a stat discretă şi retrasă.

Abia după ce mormântul a fost acoperit cu jerbe şi coroane şi lumea a început să plece, a îndrăznit să se apropie şi să aşeze două flori pe locul în care îşi doarme somnul de veci Şerban Ionescu.

Magda a fost împietrită  de durere

Magda Catone a fost împietrită de durere şi s-a comportat ca un robot şi la priveghi, şi la înmormântare

Irina a dat frâu liber sentimentului de durere
Irina Lehan a părut un om „rătăcit" care şi-a pierdut orice busolă odată cu moartea persoanei iubite