"Amintiri din Epoca de Aur - partea I", filmul cu cele mai mari încasări

Citeste tot despre: 

Filmul românesc cu cele mai mari încasări a fost "Amintiri din Epoca de Aur - partea I", scris şi co-regizat de Cristian Mungiu, care a avut încasări de 354.629 de lei şi a adus la cinema 26.520 de spectatori.

Cel mai profitabil film a fost declarată producţia "Epoca de Gheaţă 3 / Ice Age 3" care a avut, în cinematografele româneşti, încasări de 6.858.621 de lei şi 336.176 de spectatori.

De altfel, organizatorii evenimentului Gala Best Film Fest au declarat că, în ciuda crizei economice, oamenii au mers la film, căci încasările au crescut în 2009 cu 70% faţă de 2008.

Gala Best Film Fest, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, a fost prezentată de Constantin Fugaşin, preşedintele Asociaţiei "Film România" şi de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Vezi şi:

Maria Dinulescu, cea mai bună actriţă într-un film românesc
"Poliţist, adjectiv" - cele mai multe premii la Gala Best Film Fest 2010


Gala s-a încheiat cu proiecţia specială a filmului "Nuntă în Basarabia", în regia lui Napoleon Helmis.

Filmul lui Helmis, care câştigat premiul special al juriului la Festivalul "Black Nights" din Tallinn, Estonia (12 noiembrie - 6 decembrie 2009), a fost prezentat în premieră la Bucureşti.

Best Film Fest, eveniment organizat de Asociaţia "Film România" şi videofil.ro, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al distribuitorilor de film, va continua, până pe 28 ianuarie, la Cinema Studio, unde vor rula cele mai bune filme ale anului 2008, premiate în Gala de anul trecut, notează Agerpres.

Citeşte şi:
"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" este în top 10 filme ale deceniului
«4,3,2», mai tare decât «Stăpânul Inelelor» şi «Milionarul vagabond»
Amintiri din epoca de aur: Dragoste în timpul liber
Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa