3 motive pentru care Oreste nu consumă carne

Citeste tot despre: 

Îl ştiţi de atâţia ani pe Oreste, dar, ceea ce poate nu ştiaţi, e că simpaticul prezentator al emisiunii „Codul lui Oreste” de la B1 Tv nu se atinge de carne. Asta din trei motive.

„În primul rând, consider că există o evoluţie permanentă a mineralului către vegetal, a vegetalului către animal, a animalului către uman.Şi nu aş vrea să opresc din evoluţie un seamăn de-al meu, m-aş simţi vinovat. Apoi, aura energetică a animalului ucis se încarcă negativ, iar această energie negativă se transmite şi omului, atunci când îi consumă carnea. Nu în ultimul rând, nu mă ating de carne pentru că proteina animală în exces nu e bună", explică Oreste.

De 15 ani e lacto-vegetarian, cu o scurtă pauză. Ingredientele lui de bază sunt orez, legume, fructe, brânză tofu şi soia. Din punctul acesta de vedere, se declară a fi unul dintre cei mai monotoni consumatori.

„Eu am un meniu constant. Dimineaţa, după ce fac nişte exerciţii de respiraţie, beau un pahar de apă cu argilă, ţinută 24 de ore înainte. Micul dejun e mic, cantitativ, dar bun, calitativ. Spre exemplu, brânză slabă cu seminţe, iaurt cu fulgi de porumb, cu mentă verde, miere şi polen, apoi un fresh de rădăcinoase. Mesele de prânz şi seară constau în legume cu orez sau ton la grătar cu o salată", mărturiseşte Oreste.

Se pricepe de minune la gătit. La urma urmei, face acest lucru aproape zilnic. E foarte ordonat „la locul de muncă" şi mânuieşte cuţitul de tocat legume cu dexteritatea unui bucătar profesionist. Recunoaşte că găteşte cu carne pentru alţii, în special pentru soţie şi fetiţă.

Cu toate acestea, „soţia nu prea se atinge de ce pregătesc eu pentru că fac combinaţii îndrăzneţe, spre exemplu ananas cu usturoi, roşii cu bucăţi de caise confiate, folosesc seminţe, nuci şi condimente tari", mai spune Oreste.

NU RATA

Iuliana Luciu a slăbit cu dieta-şoc a Nicoletei

Iulia Albu: «Nu pot să mă îngraş! Am doar 45 kg!»

Uite ce mănâncă Olivia Steer ca să arate atât de bine!

Piedone a slăbit 62 kg. Vezi «dieta minune»!

Anca Badiu a slăbit 10 kilograme într-o lună

Livia Taloi a slăbit 10 kilograme în două luni. Află cum!

«Mama Natură» a slăbit 15 kilograme! Află cum a reuşit


«Gătitul e un act de creaţie»

Pentru Oreste, gătitul este un act de creaţie. „E ca şi realizarea unei opere în plastilină, numai că, aici, ai alte ingrediente".

Secretul lui este că nu are nicio regulă, nu-şi premeditează o reţetă. Se lasă inspirat de ingrediente. Şi, cu cât e mai spontan gestul, cu atât e mai surprinzător gustul.

Vedeta tv a gătit în bucătăria Adevărul Holding, Sensazioni ClubOrez cu legume

Oreste a tocat mărunt o ceapă, roşii, usturoi, varză şi un dovlecel, apoi le-a rumenit în ulei de măsline. A condimentat cu zeamă de lămâie şi condimente proaspete, a adăugat orez fiert, apoi cubuleţe de brânză de capră.