24 de bucătari se luptă pentru 50.000 € la «Top Chef»

Ultima actualizare:

    „Top Chef” a ajuns în SUA la al optulea sezon şi a fost preluat cu succes şi în alte ţări
„Top Chef” a ajuns în SUA la al optulea sezon şi a fost preluat cu succes şi în alte ţări

După ce au văzut ce succes au show-urile culinare de la alte televiziuni, cei de la Antena 1 au adus în România formatul „Top Chef". Emisiunea debutează astă seară la Antena 1 (20.30) şi în are în juriu pe trei dintre cei mai vestiţi bucătari din România, Nicolai Tand, Tudor Constantinescu şi Joseph Hadad. Click! vă oferă astăzi amănunte interesante din biografia lor.

Pe parcursul a 12 ediţii de câte 90 de minute, măiestria a 24 de bucătari profesionişti va fi pusă la grea încercare de către chefii Nicolai Tand, Tudor Constantinescu şi Joseph Hadad. Producătorii „Top Chef" în România se laudă că acesta este cel mai scump show culinar, a cărui investiţie s-a ridicat la sute de mii de euro.

Doar cei trei bucătari din juriu vor încasa, până la finalul competiţiei, aproape 100.000 de euro, potrivit unor surse din cadrul postului tv Antena 1. Cât despre platoul „Top Chef", a cărui cosntrucţie a durat zile bune, şi acesta a costat o avere. Dacă la toate acestea se mai adaugă valoare premiului, peste 50.000 de euro, salariile angajaţilor şi cel al prezentatoarei, suma totală a investiţiei este, într-adevăr, fabuloasă. Şi consumabilele pentru show au costat bani grei, având în vedere că, până acum, la filmări s-au folosit 2 tone de carne şi 3 tone de legume.

La fel de fabuloase sunt şi biografiile celor trei membri ai juriului. Originar din Maramureş, Nicolai Tand (38 de ani) a renunţat la şcoală ca să-şi ajute mama. Iar la 20 de ani şi-a luat lumea în cap. A dormit în case părăsite, a spălat vase, a lucrat pe şantier, a mâncat din mila bisericii. Nimic nu l-a descurajat.

De la „Nicolai, românul bun la toate" în restaurantele din Franţa, a ajuns director general. În România, deţine în prezent „La Cantine de Nicolai" şi este manager al clubului Fratelli. Vrea să se recăsătorească şi se pregăteşte să devină tată pentru a doua oară. Nicolai a învăţat să gătească în Franţa. „Lucrând în sală, eram cel mai bun prieten cu bucătarii, le dădeam băutură, ei îmi dădeau mâncare şi, încetul cu încetul, am intrat în bucătărie şi am făcut reţete cu ei. Mi-am dorit asta pentru că îmi plăcea să mănânc", îşi aminteşte Nicolai.

În cei 13 ani pe care i-a petrecut în Franţa, Nicolai a avut ocazia să gătească pentru vedete precum Jennifer Aniston, Ben Stiller, Alain Delon sau Madonna.

Tudor Constantinescu are doar 36 de ani şi e pasionat de ciocolată, de dulciuri în general. La 14 ani a plecat în Belgia şi la Bruxelles a urmat cursurile Institutului de Industrie şi Cercetare Alimentară. Dragostea pentru bucătărie i-a fost insuflată de bunica sa din partea mamei, de la Cluj. Avea doar 7 ani când a făcut primulş preparat singur, nişte clătite.

După absolvirea cursurilor din Belgia, Tudor a lucrat în cea mai veche şi celebră cofetărie, „Wittamer", loc pentru care, după cum spune el, „există liste de aşteptare de trei ani pentru a munci gratis acolo". La 19 ani îi cunoscuse deja pe cei mai renumiţi ciocolatieri belgieni, cu care colaborează şi în prezent. În acea perioadă mânca în jur de 400 de grame de ciocolată zilnic, dar spune acum că nu recomandă nimănui această „dietă".

La 21 de ani şi-a deschis propria afacere în Belgia, apoi, după doar trei ani, şi-a dat seama că vrea să-şi caute norocul în SUA. „După tot ce învăţasem în Europa, am ajuns să tai căpşune şi să curăţ mere în Miami", îşi aminteşte el. Totuşi, ţara natală a fost locul unde i-a fost cel mai greu să reuşească. După patru ani petrecuţi în America, la 27 de ani s-a întors acasă, unde s-a lovit de probleme. Totşuşi a răzbit şi a pus bazele unei afaceri de renume: restaurantul „Chocolat".

Joseph Hadad (52 de ani) este un chef israelian de origine arabă cu o experienţă de peste 30 de ani în gastronomie. Era Chef Executive la „King David" din Ierusalim, cel mai renumit hotel din Israel, unde gătise pentru regele Juan Carlos şi Francois Mitterand, pentru Gorbaciov şi Bill Clinton. Când i s-a propus să lucreze în Bucureşti, nici n-a vrut să audă de aşa ceva.

A venit, totuşi, în România şi, din 1996 s-a stabilit aici. Anul trecut a obţinut şi cetăţenia română. Soţia sa, Gila, i-a fost elevă la şcoala de bucătari. Timp de 15 ani el a fost Executive Chef la restaurantul „Casa Vernescu". De un an a devenit Executive Chef la restaurantul „Aqua" şi consultant la „Sofa".

Click! spune

„Top Chef" a ajuns în SUA la al optulea sezon şi a fost preluat cu succes şi în alte ţări: Franţa, Belgia, Grecia etc. Filmările pentru emisiunea din România au început în primele zile ale lunii octombrie.

24 de bucătari profesionişti din toată ţara sunt arbitraţi de Nicolai Tand, Tudor Constantinescu şi Joseph Hadad, trei chefi de renume. Emisiunea e prezentată de manechinul Alina Puşcaş, iar premiul pus în joc, pe lângă suma de 50.000 de euro, e un stagiu de pregătire culinară în Franţa.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net