Cum a fost John Lennon filat de FBI. Ce conţineau rapoartele agenţilor

profimedia-0304577263.jpg

John Lennon şi Yoko Ono @Profimedia
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

John Lennon a fost un pacifist şi unul dintre cei mai iubiţi artişti din lume, iar piese precum „Imagine“ şi „Give Peace a Chance“ au avut o influenţă uriaşă în cultura şi societatea americană. Însă toate acestea au displăcut total „cerberului“ american, FBI, care nu dorea ca un străin să răspândească mesaje anti-război şi anti-Nixon.

Mesajele pacifiste ale lui John Lennon, influenţa pe care o avea în societate, adepţii săi din ce în ce mai numeroşi nu se aliniau deloc cu politica SUA de la sfârşitul anilor ʼ60 şi începutul anilor ʼ70. Aşa că FBI a făcut ce ştie mai bine: l-a filat o perioadă îndelungată pe membrul trupei Beatles, i-a urmărit toate activităţile şi a încercat să obţină deportarea lui. Popularitatea de care se bucura artistul îi neliniştea foarte tare pe cei din FBI, care se temeau că acestea ar putea influenţa votanţii. Mesajele sale împotriva războiului din Vietnam prindeau mai ales la tineri, iar la alegerile prezidenţiale din 1972 au putut votat pentru prima dată cei ce împliniseră 18 ani (până atunci, limita de vârstă a fost de 21 de ani). Aşa că, în timpul campaniei pentru prezidenţiale a lui Richard Nixon, John Lennon a fost supravegheat pas cu pas, fiind considerat un pericol uriaş.

Află aici ce s-a întâmplat pe parcursul perioadei în care John Lennon a fost urmărit de FBI şi ce detalii sordide au ieşit la iveală din dosare, după 25 de ani.

 

 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1