Atentat terorist, dejucat în Franţa

atentate_paris.jpg

atentate paris
Atentatele din Paris din noiembrie au alertat întreaga lume
foto: AP

La mai bine de o lună de la cele mai grave atacuri teroriste din istoria Franţei, autorităţile din Hexagon au dejucat un nou atentat. Este vorba despre doi tineri care voiau să atace obiective ale armatei şi jandarmeriei din oraşul Orleans.

Anchetatorii francezi au descoperit că cei doi se aflau în legătură cu un jihadist din Siria şi au fost reţinuţi în momentul în care intenţionau să cumpere mai multe arme, anunţă digi24.ro.

Având în vedere că sărbătorile de iarnă se apropie, au fost luate o serie de măsuri speciale. În întreaga Franţă a fost întărită paza în lăcaşurile de cult. Credincioşii pot fi percheziţionaţi oricând, iar o parte dintre uşile bisericilor şi catedralelor vor fi închise în timpul slujbelor religioase, pentru a permite supravegherea mai eficientă a vizitatorilor.

130 de oameni au fost ucişi la Paris pe 13 noiembrie, într-o serie de atacuri comise de simpatizanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 
 

Citește și

  • tigani paris

    Mai multe comunități de țigani din statele Uniunii Europene și-au ridicat case din carton formând propriul cartier în Paris. În ultimii ani, situația romilor din Franța a stârnit numeroase controverse diplomatice și sociale. Politicieni precum premierul Manuel Valls i-a catalogat pe țigani ca fiind niște persoane imposibil de integrat în societate.

  • Atentatele de la Paris de vineri seară (13 noiembrie) au lăsat o lume întreagă în stare de şoc. Rona Hartner este stabilită la Paris de ani buni cu mama şi fiica ei. Artista a vorbit cu reporterii Click! şi a mărturisit că stă la o distanţă egală de zonele atacate de terorişti. Fiica ei se afla la tatăl ei, foarte aproape de locul unde a fost găsită maşina teroriştilor, dar nu a avut nici o problemă. Rona a povestit că atmosfera din Paris e una apăsătoare şi artistei îi e foarte frică. motiv pentru care se gândeşte serios să revină în România.

  • atacuri teroriste in paris

    Explozii şi incidente armate au avut loc vineri seară (13 noiembrie) în centrul Parisului, mai multe persoane fiind ucise. Atacurile teroriste, presupus orchestrate de ISIS, au avut loc la Stade de France şi alte şase zone din Paris, inclusiv o sală de concerte. Autorităţile franceze vorbesc de un bilanț de peste 120 de morţi. Președintele Francois Hollande a decretat starea de urgență, iar granițele Franței au fost închise.

  • terorist paris poza pasaport

    Vineri (13 noiembrie), Parisul a fost zguduit de șase atentate teroriste care s-au soldat cu peste 120 de morți. Autoritățile nu știu nici acum câți jihadiști au fost implicați, dar încearcă să îi identifice pe cei opt care au murit, șapte aruncându-se în are, unul fiind ucis de către forțele de ordine. Primul terorist identificat a fost Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani născut și crescut în Franța.