Ana Birchall și-a dat demisia din grupul parlamentar PSD. Va fi «deputat neafiliat»

ana-birchall.jpg

ana birchall in parlament
Ana Birchall, la depunerea jurământului de deputat în Parlamentul României
foto: arhivă personală

Exclusă din PDS de Viorica Dăncilă, imediat după primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, An Birchall a îndeplinit, luni, 27 ianuarie, o ultimă formalitate: și-a dat demisia din grupul parlamentar PSD din cadrul Cameirei Deputaților.

Ana Birchall a făcut publică decizia pe pagina personală de Facebook. ”Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD. Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment”, a scris, pe Facebook, fostul ministru al Justiției din Guvernul Dăncilă.

Citește și:

Cine sunt și cu ce se ocupă soții doamnelor din Cabinetul Dăncilă

Uite cum a apărut Ana Birchall îmbrăcată la Ambasada României din SUA!

Cine este Ana Birchall

Ana Birchall, ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă demis prin moțiune de cenzură, a fost exclusă din PSD după primul tur al alegerilor prezidențiale. Viorica Dăncilă, șefa PSD din acel moment, i-a reproșat lui Birchall pozițiile publice pe teme de justiție, în condițiile în care, la nivel de partid, se luase decizia ca guvernul să nu mai ”intervină în niciun subiect legat de justiție”.

Cel mai bogat membru al Cabinetului Dăncilă, cu o avere de zeci de milioane de euro, Ana Birchall trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu omul de afaceri britanic Martyn Birchall, cu care este căsătorită din 1998. Împreună, cei doi au un fiu, Andrew, în vârstă de 16 ani. Ana și Martyn Birchall s-au cunoscut în SUA, unde fostul ministru al Justiției se afla la studii. S-au căsătorit în București, însă fiul lor s-a născut peste Ocean. În prezent, ei locuiesc în România.

Citește și

  • ana birchall si viorica dancila

    Războiul dintre fostul ministru al Justiției Ana Birchall și candidata la prezidențiale Viorica Dăncilă continuă. După ce a exclus-o din PSD pentru că a vorbit despre justiție ignorând indicațiile de la partid, acum Dăncilă susține că nu știe la ce se referă fostul ministru al Justiției când vorbește despre asaltul asupra sistemului din propria guvernare.

  • guvern

    Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei, prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), a fost adoptat, vineri, în ședința de Guvern, anunță Biroul de presă al Executivului. Acest lucru prespupune că Guvernul își asumă propunerea venită de la ministrul Justiției. Reacțiile au fost dintre cele mai diverse.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1