Mihaela Bilic avertizează! De câte ori pe săptămână e indicat să mâncați carne

Ultima actualizare:

    Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciaţi medici nutriţionişti din RomâniaFoto: Arhivă personală
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciaţi medici nutriţionişti din RomâniaFoto: Arhivă personală

Mâncați cumpătat! Medicul nutriţionist Mihaela Bilic (42 de ani) a dezvăluit prietenilor virtuali faptul că, în general, carnea ar trebui consumată doar de două-trei ori pe săptămână, nu mai des.

Mihaela Bilic a publicat, pe contul personal de Facebook, câteva rânduri în care oferă sfaturi importante despre meniul pe care ar trebui să îl aveți zilnic și despre ce alimente anume nu trebuie să mâncați în exces.

Iată care sunt sfaturile medicului nutriţionist!

„Nu trebuie să devenim vegetarieni, doar să mâncăm mai puţină carne. Produsele de origine animală au devenit în ultima vreme vinovatele pentru tot răul din viaţă noastră, se creează falsa impresie că dacă am fi vegetarieni nu numai că am fi mai sănătoşi, dar am trăi mai mult!?! Nu prezenţa lor în alimentaţia noastră este problema, ci frecvenţa şi cantitatea în care le consumăm.

Da, ar fi ideal să mâncăm carne de 2-3 ori/săptămână, având în vedere că noi o mâncăm de mai multe ori pe zi. Şi când spun carne înţeleg toate sortimentele de carne şi pește, dar şi derivatele lor, mezelurile. La capitolul brânzeturi din nou facem exces şi mai ales nu facem diferenţa între produsele lactate slabe (lapte, iaurt) care pot fi consumate zilnic şi brânzeturi/caşcavaluri care trebuie manancate rar şi puţin.

Diversitatea de produse de origine animală ne permite folosirea lor alternativă, dar n-ar fi rău dacă ne-am limita la un singur fel pe zi. Variaţi meniul şi includeţi carnea SAU peştele SAU oul SAU mezelurile în dietă zilnică, iar brânză transformaţi-o în condiment (adică puţină şi dacă se poate rasă sau pusă într-un sos). În rest,... abuzaţi de legume şi leguminoase (fasole, mazăre, linte, soia, quinoa), includeţi un fel de mâncare cu amidon (paste, orez, mămăligă, cartof, cereale, pâine), completaţi cu seminţe şi fructe oleaginoase (alune, migdale) şi folosiţi fructele proaspete ca desert. Şi veţi fi sănătoşi, chiar dacă nu sunteţi nici vegetarieni, nici vegani :)”, a scris medicul nutriționist, pe rețeaua de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net