Gestul pe care îl face teatrul unde Olga Tudorache a urcat pe scenă în ultimii ani de viaţă

olga_tudorache_marius_bodochi_teatrul_national.jpg

olga tudorachem marius bodochi
Olga Tudorache, alături de Marius Bodochi, pe scenă în piesa "Regina Mamă"
Foto: TNB

Doliu în lumea artistică! Olga Tudorache, "doamna teatrului românesc", s-a stins din viaţă marţi seara la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar Elias. Actriţa era internată de săptămâna trecută, însă starea ei de sănătate s-a agravat. Directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, a deplâns miercuri moartea marii actriţe şi a anunţat că institutia de cultură pe care o conduce şi unde Olga Tudorache a activat în ultimii ei ani va omagia personalitatea acesteia.

George Ivascu a declarat că Sala Mare a Teatrului Metropolis, unde Olga Tudorache juca în piesa "Peşte cu mazăre" urmerază să-i poarte numele regretatei artiste. Olga Tudorache a murit la vârsta de 88 de ani.

Zoom
George Ivaşcu este directorul Teatrul Metropolis
Foto: arhivă personală

"Olga Tudorache a fost una dintre actriţele care avea o asemenea încărcătură încât tăcerea ei vorbea şi, din păcate, astăzi, tăcerea ei este gravă, e dură, e tristă", a spus George Ivascu. El a amintit ca Olga Tudorache a urcat ultima oara pe scena intr-un spectacol la Teatrul Metropolis.
"Am cunoscut-o foarte bine. A jucat la Teatrul Metropolis «Peşte cu mazăre». A fost ultimul spectacol pe care l-a jucat şi în onoarea domniei sale m-am decis ca Sala Mare să se numească Sala Olga Tudorache. Voi face asta cât de curând, nu ştiu să spun cu exactitate când, fiindcă în momentul acesta încerc să mă dezmeticesc şi eu după informaţia asta, dar omagierea domniei sale va fi cât de curând", a precizat Ivaşcu.

Citește și