Adrian Mutu are nevoie de slujbă specială ca să se însoare iar

Ultima actualizare:
Acest cult îşi botează adepţii la maturitate
Acest cult îşi botează adepţii la maturitate

Briliantul se pregăteşte să-şi ducă logodnica la altar, după ce i-a dăruit acesteia un inel superb cu diamante. Dar cum va intra Mutu în biserica ortodoxă, dacă el a trecut la un alt cult religios în urmă cu patru ani? Preoţii spun că doar o slujbă specială îi poate „spăla păcatul”.

Adrian Mutu, cunoscut ca un bărbat cu lipici la femei şi foarte rebel, a făcut o alegere în timpul mariajului cu Consuelo la care nimeni nu se aştepta.

Fotbalistul a ales să facă o schimbare pe plan spiritual şi s-a pocăit, devenind adeptul Bisericii Creştinilor după Evanghelie în Republica Dominicană, locul în care s-a născut fosta sa soţie. Briliantul a făcut această mărturisire încă de acum un an.


    Mutu a şocat în 2014 când a postat pe Facebook o rugăciune
Mutu a şocat în 2014 când a postat pe Facebook o rugăciune

“Consuelo m-a convins să-mi schimb religia. Nu văd nimic rău în asta, din contră. Sunt lucruri foarte apropiate de cele pe care le învăţasem de mic, acasă. Să nu furi, să nu vorbeşti de rău, să-ţi ajuţi aproapele”, a mai scris Adrian Mutu, care a confirmat în 2014 că nu mai este creştin ortodox din 2011.

Se pare că fotbalistul a luat această decizie după ce Consuelo ar fi fost la un pas de divorţ când a aflat din presă de escapadele lui amoroase. Astfel, a acceptat ca vreme de o lună să stea de vorbă constant cu un preot trimis de soţie din Dominicană la Cesena, în Italia, unde juca el. Apoi s-a convertit la acest cult după şedinţele de consiliere.

Însă acum Mutu, care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Sandra Bachici, renumit fotomodel, ar putea avea probleme. Cei doi au decis să-şi jure iubirea şi în faţa lui Dumnezeu, numai că Mutu trebuie să se întoarcă la religia ortodoxă.

Preotul Ilie Costescu de la Biserica  Sf. Ilie din Titan
Preotul Ilie Costescu de la Biserica Sf. Ilie din Titan

”Mirele trebuie să fie ortodox, dar botezul nu se repetă. În acest caz, se face o cerere de revenire şi o slujbă specială, care este un fel de dezlegare pentru rătăcirea lui. Aşa e rânduiala la noi. Cererea se poate face la parohia de unde a plecat. Trebuie să argumenteze că s-a convins că tot credinţa strămoşească e cea adevărată şi te căieşti. Mergi şi ceri iertare şi spui că a fost o rătăcire... Dar să nu se înţeleagă cumva că avem ceva cu celelalte culte! Dacă nu eşti ortodox, nici nu poţi să fii naş de botez şi nici de cununie. Ca naş, devii părinte spiritual şi trebuie să fii de aceeaşi credinţă cu mirii”, a declarat pentru Click! preotul Ilie Costescu de la Biserica Sf. Ilie din Titan.

Mutu a şocat în 2014 când a postat pe Facebook o rugăciune
Mutu a şocat în 2014 când a postat pe Facebook o rugăciune

Creştinii după Evanghelie nu au preoţi şi nici icoane

Prin trecerea la această credinţă, “Briliantul” a trebuit să renunţe la aventuri şi desfrâu. De asemenea, Creştinii după Evanghelie nu tolerează relaţiile extraconjugale: “Noi credem şi mărturisim că preacurvia şi curvia, orice relaţie sexuală incestuoasă şi orice formă de imoralitate sexuală sunt păcate şi o urâciune înaintea lui Dumnezeu”.

Biserica Creştinii după Evanghelie este o grupare creştină neoprotestantă, condusă de prezbiteri sau de sfatul de fraţi. Acest cult a apărut în România în secolul al XIX-lea, în Transilvania, pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar. “Noi credem şi mărturisim că Biblia sau Sfânta Scriptură e Cuvântul lui Dumnezeu, inspirat plenar şi verbal, care a fost scris de oameni călăuziţi de Duhul Sfânt”, susţin neoprotestanţii.

Spre deosebire de creştinii ortodocşi, evanghelicii nu au preot, ci predicator. De asemenea, nu au icoane şi nici lumânări şi nu îşi fac semnul crucii. Creştinii după Evanghelie nu îşi botează copiii în pruncie, ci la maturitate, exemplul pe care aceştia îl urmează fiind chiar Iisus Hristos. Ei condamnă vehement divorţul, lucru cu care s-a confruntat şi Adrian Mutu. Fotbalistul Petrolului s-a despărţit de prima sa soţie, Alexandra Dinu, cu care are şi un copil, pe Mario (12 ani). “Noi credem şi mărturisim că Dumnezeu urăşte divorţul. Divorţul încalcă scopul lui Dumnezeu cu privire la familie”, e convingerea Creştinilor după Evanghelie.

Consuelo era catolică, dar s-au căsătorit ortodox

Mutu s-a însurat cu frumoasa brunetă Consuelo Matos, din Republica Dominicană, pe 9 octombrie 2005. Ceremonia religioasă a avut loc cu două zile mai târziu, în rit ortodox, deşi mireasa era de religie catolică, iar petrecerea de nuntă, la care au participat 400 de invitați, s-a ținut în restaurantul exclusivist Casina Valadier, din Roma.

O mulțime de vedete din țară au fost alături de Adrian: designerii Cătălin Botezatu, Laura Olteanu și Mihai Albu, Marcel Pavel, Romică Țociu, Sanda Ladoși, Ionuț Iftimoaie, Lavinia -ex Spicy, Zina Dumitrescu, Claudia Neghină, Timea Kali, Rita Mureșan, Irinel Columbeanu și Monica Gabor, fotbaliști de la Juventus, ziariști și prieteni din Anglia.

Pentru a se asigura că totul merge perfect, Mutu a angajat un personal de 100 de persoane, incluzând bodyguarzi, stiliști și make-up artiști. După trecerea soţiei sale la pocăiţi, a trecut toată familia, şi Mutu. Şi cele două fetiţe ale lor.

image
image
image
image
image
image
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
image
actualitate.net
image
actualitate.net