Brigitte Bardot denunţă uciderea caprelor şi oilor în Olanda

Ultima actualizare:

'Nu este nimic altceva decât un masacru care trebuie denunţat şi condamnat cu fermitate', susţine fosta stea a cinematografiei franceze într-o scrisoare adresată ministrului olandez al agriculturii, Gerda Verburg.

Aceste măsuri preventive sunt 'scandalos disproporţionate şi profund şocante prin caracterul lor de ucidere sistematică', mai susţine preşedinta Fundaţiei Brigitte Bardot pentru protecţia animalelor, adăugând că 'această febră Q nu se transmite la om decât în forma unei banale gripe ce poate fi tratată cu antibiotice'.

Olanda a înăsprit începând cu 16 decembrie măsurile de luptă împotriva unei epidemii de febră Q, care a provocat moartea a 6 persoane în 2009.

Febra Q este o boală infecţioasă acută, provocată de rickettsia Coxiella Burnet. Această boală se manifestă prin dureri de cap, puseuri febrile, transpiratie excesiva, mialgie şi anorexie. Febra Q se transmite prin consumul de lapte nepasteurizat provenit de la animale infectate sau prin contactul cu animale infectate (capre, vaci, oi). Transmiterea de la om la om este rară, dar posibilă.

Această boală a fost depistată pentru prima dată, în 1937, la o fermă australiană.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net