Uite cum te pot distruge hamburgerii şi sucurile!

Citeste tot despre: 

E adevărat că reclamele vând foarte bine, dar asta nu înseamnă că e şi sănătos ce vând. Specialistul Click! în medicină tradiţională inidiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune ce pericole ascund mâncarea fast-food, sucurile acidulate şi propusele semipreparate.

În funcţie de cum ne alimentăm, ne restructurăm corpul în fiecare zi. Alimentele şi băuturile nesănătoase sunt consumate în cantitate mult prea mari. Iată ce efecte declanşează în organism cele mai bine vândute alimente. 

Mâncăruri fast-food

Hamburgerii, shaorma, hot-dog-ul, cartofii prăjiţi, chipsurile, gogoşile, acadelele, batoanele de ciocolată, prăjiturelele, snacks-urile conţin cantităţi mari de grăsimi ascunse şi zahăr, conservanţi emulgatori şi întăritori de gust. De aceea ne şi plac şi dau dependenţă.

Organe afectate: ficat, pancreas, vezică biliară, ţesutul adipos.

Boli declanşate: colecistite, dislipidemii, obezitate, diabet zaharat, hiperaciditate, inflamaţii. 

Băuturile răcoritoare sintetice

Sucurile acidulate sau neacidulate îndulcite artificial conţin benzoat de sodiu, aspartam, zaharină, tartrazină. Aspartamul este o neurotoxină care atacă sistemul nervos şi produce deficienţe de dezvoltare mentală, tulburări emoţionale, atacuri de epilepsie, tumori cerebrale, dereglări ale glandelor endocrine, defecte la naştere.

Organe afectate: ficat, rinichi, stomac, intestin, oase‚ dinţi, sânge, limfă, piele, plămâni, creier, vezica urinară.

Boli declanşate: inflamaţii ale ficatului şi rinichilor, calculi şi recidive ale calculilor renali, afecţiuni inflamatorii diverse, diabet zaharat, disbioză intestinală cu afectare inflamatorie (colită, enterocolită), demineralizarea oaselor (osteoporoză, spondiloză cervicală), atacă smalţul dinţilor şi produc carii dentare, hiperaciditate gastrică, gastrită, ulcer. Produc întârzieri ale creşterii, malabsorbţie a cuprului, supraponderalitate, urticarie, eczeme, indigestii, hiperaciditate, astm bronşic. 

Alimente chimizate

E vorba despre mezeluri, mâncăruri instant (supe, ciorbe instant, piure instant), dulciuri, condimente şi sosuri (ketchup, dressing-uri, etc.) care conţin glutamat monosodic (un potenţiator de gust). Acesta e un puternic iritant al mucoasei digestive, cu efect cancerigen.

Organe afectate: sistem cardio-vascular, sistem imunitar.

Boli declanşate: hiperaciditate, inflamaţii, hipertensiune arterială, alergii.